друкувати


Прикарпаття: КРУ донарахувало зарплати більше як на 3,5 млн грн

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-12-17 02:53:43
Одним із пріоритетних питань у роботі контрольно-ревізійної служби під час проведення ревізій є перевірка використання коштів на виплату заробітної плати.

Проте, останнім часом акценти дещо змінились – поряд з виявленням фінансових порушень, що призвели до зайвого та необґрунтованого нарахування заробітної плати, особлива увага приділяється питанню повноти її нарахування. Впродовж одинадцяти місяців 2009 року контрольно-ревізійним управління в Івано-Франківській області за результатами 343 контрольних заходів, працівникам різних підприємств та установ повернуто втрачені ними доходи внаслідок бухгалтерських помилок на загальну суму 3,5 млн грн, повідомляє прес-служба КРУ в Івано-Франківській області.

Зокрема, у агролісогосподарських підприємствах області працівниками недоотримано доходів, внаслідок списання по обліку простроченої кредиторської заборгованості по заробітній платі на суму 587,63 тис. грн.

Найпоширенішим порушенням є непроведення індексації грошових доходів громадян, а саме, у ДП "Рогатинському лісовому господарстві" на суму 179,04 тис. грн, у Богородчанській центральній районній лікарні на суму 75,57 тис. грн, у військовій частині А 1807 на суму 139,45 тис. грн, крім того, у вищевказаній військовій частині не виплачена допомога на оздоровлення військовослужбовцям на загальну суму 134,33 тис. грн.

Всупереч Колективному договору бухгалтерією архітектурно - планувального бюро управління архітектури і містобудування Івано-Франківської області при нарахуванні заробітної плати працівникам в 2006 році занижено відсоток заробітної плати, який передбачений договором що призвело до недорахування в сумі 104,33 тис. грн.

За допущені порушення на посадових осіб вказаних установ накладено адміністративні штрафи. Про допущені порушення повідомлено прокуратуру, а керівників зобов’язано виплатити дораховану ревізіями зарплату.

Обговорити на форумі