друкувати


Рух Чорновола в дії

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-12-17 02:36:34
На другому етапі конференції Івано-Франківської міської організації Народного Руху України переважною більшістю голосів прийнято рішення про вихід із Руху.

Своє непросте рішення міські рухівці мотивують тим, що "нинішня верхівка НРУ під керівництвом Бориса Тарасюка зблизилась з блоком Юлії Тимошенко, програмні засади якого цілковито розходяться з програними цілями та ідеологічними засадами Народного Руху України, прийнятими ще за керівництва Рухом В’ячеслава Чорновола". Таким був лейтмотив прес-конференції депутата обласної ради Івана Шовкового та депутата міської ради Михайла Івасютина, повідомляє Івано-Франківська ОДТРК.

Михайло Івасютин та Іван Шовковий також повідомили, що цю позицію міських рухівців підтримало більше двох третин крайового проводу та більше половини членів крайової Ради, членами Руху Львівської, Тернопільської, Полтавської, Харківської крайових організацій. Вони заявили про свій вихід і припинення членства у НРУ і перехід у обласну громадську організацію "Народний Рух імені В’ячеслава Чорновола" з метою активної, організованої підтримки кандидата у Президенти України Віктора Ющенка.

Нещодавно було зареєстровано обласну громадську організацію "Народний Рух імені В’ячеслава Чорновола", засновниками якої є фундатори Івано-Франківської крайової організації Руху у 1989 році та культурно-наукового товариства "Рух". Її очолив Михайло Івасютин. Головна мета організації — збереження рухівського духу та координація спільної діяльності, зокрема під час президентської кампанії.

Обговорити на форумі