друкувати


До Дня міліції: Пишемо про міліцію

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-12-17 02:31:43
Вже традиційно напередодні Дня міліції України в УМВС України в Івано-Франківській області в урочистій обстановці відзначають найобдарованіших школярів краю, які у своїх творчих роботах розкривають правоохоронну тематику. Цьогоріч до обласного управління міліції також запросили переможців конкурсів на краший учнівський твір та дитячий малюнок, присвячений життю і діяльності органів внутрішніх справ.

Серед розмаїття поданих на конкурси робіт членам журі було непросто визначити найкращих. Кожна дитина по-своєму подавала бачення ролі та значення міліції. Однак, зважаючи на основні вимоги до робіт, а це – повнота розкриття теми та творча майстерність, було визначено гідних переможців у кожній з номінацій.

Отож, серед надісланих творів про міліцію журі найбільше сподобалася робота дев’ятикласниці з Косівської загальноосвітньої школи №2 Юлії Кашиної. Міркуючи про діяльність міліції, дівчинка приходить до висновку, що "міліціонер – це людина, яка для неї є еталоном мужності і відваги, адже здатна жертвувати заради інших власним часом та інтересами, а нерідко – здоров’ям чи й життям… Для міліціонера не існує поняття "робочий графік", бо увесь час потрібно бути напоготові, щоб за першим покликом відгукнутися і йти на допомогу".

Не залишила байдужими членів журі й розповідь Віталія Мазура, учня 3-Б класу Тисменицької загальноосвітньої школи. Хлопчик з досвіду своєї сім’ї знає про непросту міліцейську службу, адже колись правоохоронцем був його дідусь, а зараз в міліції працює його мама. "Багато міліціонерів мають дітей, з якими вони з задоволенням граються, читають книжки, але коли треба, вони залишають свої родини навіть у вихідні дні і поспішають на допомогу людям". Маленькому школяреві з Тисмениці присуджено друге місце.

Третім лауреатом конкурсу став ліцеїст 8-В класу Прикарпатського військово-спортивного ліцею з Надвірної Ростислав Кіфор. Цей хлопчина вже вдруге бере участь у творчому змаганні і, як і торік, виборює призове місце. "Закон – ось зброя правоохоронця. Віра у справедливість, товариші по зброї, час, стратегія – це основні правила життя міліціонера… У мене є велика і світла мрія. Я восьмикласник, але коли торік був присутнім на урочистостях з нагоди Дня міліції України, коли дивився на парад, - радів серцем і душею, був гордим з того, що доторкнувся до своєї мрії, і тоді я дав собі слово: "Я буду одним із них, я стану правоохоронцем, воїном світла і добра".

У огляді-конкурсі дитячого малюнка на міліцейську тематику переможці визначалися у трьох вікових групах. Попри те, навіть з урахуванням вікового цензу, обрати переможців також виявилося доволі непросто. Як виняток - робота Арсена Голинського з Івано-Франківська, яку журі конкурсу одностайно визнало найкращою у групі найстарших учасників. Оригінальний стиль її виконання та кольорова гама припала до душі практично усім, хто був у ролі судді. Як мовиться, її не соромно буде представити у число претендентів на кращий малюнок до Міністерства внутрішніх справ України. До Києва спрямовано й роботи переможців двох інших вікових груп – косівчанки Вікторії Семин (від 9 до 12 років) та школярки з Тисмениці Мар’янки Онуфреїв (від 6 до 8 років), котра з допомогою фарб зобразила, як світлофор навчає діток Правил дорожнього руху.

Другу премію у своїх групах здобули івано-франківці Сергій Площук (серед конкурсантів віком від 13 до 16 років) та Андрій Василів (9-12 років), а також першокласниця з Богородчан Аня Тітова. До речі, на розсуд журі підготувала роботу і її молодша сестричка, яка намалювала, "як міліція і татко (працівник Івано-Франківського міськвідділу міліції) ловить бандитів". Тоню Тітову, котрій виповнилося лише 4 рочки, заохочено як наймолодшу учасницю конкурсу.

За зайняте третє місце у молодшій віковій групі відзначено Вероніку Кунець з обласного центру, у середній – школяра з Рогатинського району Віталія Луцака та у старшій – калушанина Юрія Марущака. Крім того, за результатами конкурсу було визначено найкращих у ще двох номінаціях – "За майстерне виконання" та "За краще висвітлення правоохоронної тематики". Тут перемогу присуджено відповідно Назарію Куриліву з Калущини та школяреві з Косівського району Ігореві Кашевку.

Лауреатів конкурсів з перемогою привітав заступник начальника УМВС України в Івано-Франківській області полковник міліції Ярослав Манжелей та вручив кожному з них Почесні грамоти УМВС, грошові заохочення та солодкі подарунки. В свою чергу Володимир Бойдуник - голова профспілкового комітету атестованих працівників міліції Прикарпаття, за сприяння якого було проведено ці творчі змагання, побажав юним талантам міцного здоров’я, радості та подальшого зростання у своїх уподобаннях і в навчанні.

Автор: Зорина КРЕЧКО, СЗГ УМВС в Івано-Франківській області
Обговорити на форумі