друкувати


Верховинщина: "Доступність відпочинку для осіб з особливими потребами"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-12-17 12:48:58
Днями в рамках проекту "Відкритий туризм: доступність відпочинку на Івано-Франківщині для осіб з особливими потребами" представники управління туризму головного управління з питань туризму, євроінтеграції, зовнішніх зв’язків та інвестицій облдержадміністрації, РТІЦ та ТМО "Братерство" здійснили робочий візит у Верховинський район з метою моніторингу туристично-привабливих об’єктів на предмет їх доступності для осіб з обмеженими можливостями та пристосованості для відвідання туристів даної категорії.

Робоча група відвідала приватні садиби Спаського В.Д., Гріздак М.І., Маківничука І.М. (селище Верховина), а також Верховинський регіональний історико-краєзнавчий музей Гуцульщини, музей Параджанова (селище Верховина), музей "Хата-гражда", Літературний меморіальний музей Івана Франка, музей Михайла Грушевського (с.Криворівня). За результатами моніторингу зручною для відвідування туристами з особливими потребами є садиба Спаського В.Д., (достатньо просторими і доступними є номери, санвузли). Проблемою є сходинки при вході в будинок, повідомляє головне управління з питань туризму, євроінтеграції, зовнішніх зв'язків та інвестицій Івано-Франківської ОДА.

Цікавим та можливим для ознайомлення є Музей Михайла Грушевського. Тут можна вільно пересуватися по залах музею. Теж проблемою є сходинки при вході в будинок. Наявність переносного дерев’яного щита може її вирішити. Можна також відвідати пізнавальний Літературний меморіальний музей Івана Франка за умови якщо є супроводжуюча особа, оскільки труднощі виникають у зв’язку з високими порогами між кімнатами та сходами при вході.

Обговорити на форумі