друкувати


"Сільська школа: реалії та перспективи"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-12-17 12:45:57
В Івано-франківському обласному інституті післядипломної освіти презентували п'яте видання "Сільська школа: реалії та перспективи". Матеріали сформовано на основі науково-практичної конференції "Модель сільської школи майбутнього в Гуцульському регіоні України", що відбулась цього року в Косові.

До книги увійшли праці науковців Івано-Франківської, Чернівецької і Закарпатської областей, де, власне, і проживають етнічні групи гуцулів. Збірник вийшов накладом приблизно 900 примірників. Активно посприяли цьому управління освіти і науки облдержадміністрації, а також Косівська РДА. У виданні можна почерпнути інформацію про педагогічні засади школи, модернізацію її діяльності і не тільки, повідомляє ОТБ "Галичина".

"Ідеї моделювання розвитку шкіл майбутнього, тому що сьогодні школа — це майбутнє нашої держави, якраз передбачають такі системні зміни, для яких, насамперед, необхідна розробка нових теоретико-методологічних засад і нових підходів до організації навчально-виховного процесу", — переконана проректор з наукової роботи обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Ольга Барабаш.

Порушена тематика сьогодні надзвичайно актуальна, адже сільські загальноосвітні школи потребують нагального розвитку. Як відзначив упорядник видання Петро Лосюк, автор моделі гуцульської школи майбутнього, ще століття тому Гуцульщина була найвідсталішим регіоном у питанні освіти. Помалу рівень життя гуцулів зростає і вимагає кращих стандартів освіти. Нзабаром керівники сільських шкіл зможуть ознайомитися з матеріалами видання "Сільська школа: реалії та перспективи".

Обговорити на форумі