друкувати


Сьогодні відбулася сесія Коломийської міської ради

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-12-16 05:39:17
Зал засідань міської ради сьогодні перетворився в дискусійну платформу, де піднімалися серйозні земельні, комунальні, економічні питання. Сесія міської ради пройшла у звичному форматі, було затверджено ряд рішень після багатослівного обговорення та аналізу.

На розгляд депутатів запропонували такі основні питання порядку денного:

1) Про хід виконання Стратегічного плану економічного розвитку міста Коломиї;

2) Про хід виконання міської Програми розвитку малого підприємництва на 2009-2010 роки;

3) Про Програму зайнятості населення міста Коломиї на 2008-2009 роки;

4) Про план роботи міської ради на перше півріччя 2010 року;

5) Про затвердження Програми "Околиця" на 2010-2015 роки.

Перші тридцять хвилин традиційно були відведені для подання депутатами запитів, звернень та запитань. Звично для всіх найактивніше реагують на скарги людей та протиправні дії Назар Федорук, Іван Симотюк, Ярослава Ткачук, Ярослав Гошій, Валерій Тимків, Роман Остяк та Олег Снаговський. Вони сьогодні неодноразово вели дебати та висловлювали свої переконання в ряді питань. Зокрема, саме в цьому блоці пролунало багато скарг на незадовільну роботу як земельної комісії, так і відділу держкомзему Коломиї. Обурені депутати часом і не намагалися підшукувати адекватних світських слів і висловлювалися по-простому. Велика бюрократична машина сама себе пожирає, оскільки одні владні структури посилаються на невиконання обов’язків іншими, а інші, в свою чергу, звинувачують перших. Таким чином, виникає свого роду замкнуте коло.

На адресу міського голови Юрія Овчаренка надійшло звернення від промисловців та підприємців Коломиї. Вони просять відмінити нову оцінку землі, за яку проголосували депутати міської ради після переконливого виступу Світлани Лубоцької, начальника Коломийської ОДПІ. За словами підприємців, в даній економічній ситуації підвищення плати за оренду землі просто знищить дрібний та середній бізнес, який і так ледь жевріє.

Далі пристрасті не стихли, тому що мова зайшла про створення музею національно-визвольних змагань в місті Коломиї. Всі розуміють, що пам’ять минулих поколінь треба зберегти, але виникло багато суперечок навколо адреси майбутнього музею та і, власне статусу.

Про хід виконання Стратегічного плану економічного розвитку міста Коломиї розповіла Ганна Бакай, начальник фінансового управління. Тут все було просто і лаконічно. Депутати проголосували і за ряд інших питань з деякими уточненнями. Найбільший сміх виник при обговоренні питання «Про Програму зайнятості населення міста Коломиї на 2008-2009 роки». За даними міського центру зайнятості в місті лише 2% безробітних! Причому Коломийщина займає всього 18 місце в області по цьому показнику. Такі цифри для заможної Європи є з області фантастики.

Депутати, зголосившись працювати без перерви, обговорили решту питань і близько 13 години завершили свою роботу до скликання наступного пленарного засідання.

Автор: Оксана РИЖУК, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі