друкувати


Стронгмен у погонах

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-12-16 01:27:45
Днями у Києві, у виставковому центрі "Київекспоплаза", пройшов Чемпіонат Світу-2009 з богатирського багатоборства у важкій ваговій категорії за почесне звання "World Strongest Man 105".

Участь у цих змаганнях брали 12 спортсменів з власною вагою до 105 кілограмів з Фінляндії, Словаччини, США, Росії, Естонії, Великої Британії, Литви, Латвії, Німеччини та України. До речі, честь нашої держави на Чемпіонаті захищав офіцер Повітряних Сил Збройних Сил України старший лейтенант Віталій Герасимов, який служить у бригаді тактичної авіації, що на Київщині. Головним організатором турніру виступив колектив Федерації найсильніших атлетів України і перетягування каната, повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

Важка програма складалася із семи завдань для учасників Чемпіонату Світу. Так, під час вправи "Арм-овер-арм" атлетам необхідно було сидячи в упорі протягнути за канат сани з величезною покришкою. Ускладнювалося виконання вправи тим, що ці самі сани необхідно було тягнути по гумовому покриттю. Ще одна складність – тайм-ліміт всього 60 секунд.

Також на змаганнях учасники змагалися у "Дамбл" (виконання вправи на повтор з величезною гантеллю вагою 79 кілограмів за 75 секунд), "Трак-пул" (необхідно було протягнути пожежний автомобіль вагою в 17 тонн на відстань 20 метрів всього за 60 секунд), "Лог-ліфт" (вправа-естафета: одразу 4 снаряди вагою 120, 130, 140 і 150 кілограмів було збудовано в ряд на помості. Тайм-ліміт вправи – 60 секунд), а також у вправі "Фермерська прогулянка" (з 2 снарядами по 120 кілограмів пройти дистанцію 25 + 25 метрів).

Згодом учасники змагань виступили у вправі "Манхуд-стоун" (гранітні кулі вагою 170 кілограмів знаходились на спеціальних помостах, підготовлених для перекидання цих самих куль через щаблину заввишки 130 сантиметрів протягом 60 секунд) та "Сквот" (присідання з автомобілем за 60 секунд). За підсумками цих вправ, набравши 70 балів, першим українським офіційним володарем почесного звання "World Strongest Man 105" став військовий богатир – старший лейтенант Віталій Герасимов.

Обговорити на форумі