друкувати


До Болехова на закладини

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-12-16 12:59:31
Вчора в рамках поїздки на Болехівщину голова Івано-Франківської ОДА Микола Палійчук взяв участь у закладанні символічної капсули у фундамент майбутнього стаціонарного корпусу міської лікарні Болехова, в селі Міжріччі оглянув реконструкцію дитячого садочка, а також ознайомився зі станом готовності об’єктів, котрі відновлюють після стихії 2008 року.

Орієнтовна вартість будівництва стаціонарного корпусу Болехівської центральної міської лікарні складатиме понад двадцять мільйонів гривень. В експлуатацію, за умови належного фінансування з державного бюджету, корпус планують здати уже за два роки, повідомляє прес-служба Івано-Франківської ОДА.

За словами головного лікаря Любомира Парахоняка новий стаціонарний корпус буде розрахований на сто ліжко-місць. Потреба у його будівництві була негайною, оскільки на даний час відділення лікарні розташовуються в окремих приміщеннях, збудованих ще на початку минулого століття. Розкиданість відділень медичного закладу створювало незручність як для пацієнтів так і роботі медичного персоналу. Голова ОДА пообіцяв, що робитиме все від нього залежне, щоб будівництво завершилось якнайшвидше та, щоб забезпечити лікарню необхідною сучасною апаратурою для лікування хворих. Медична галузь області і надалі отримуватиме серйозну підтримку від обласної влади.

У селі Міжріччя Болехівської міської ради губернатор оглянув реконструкцію будівлі, в якій незабаром розташується дитячий садок на дві групи. Садок в якому навчатиметься 50 дітей планують відкрити ще в цьому році, адже всі роботи уже практично завершено. На облаштування будівлі під дошкільний заклад було використано двісті тисяч гривень. На сьогодні у сільській раді знаходиться понад чотири десятки заяв від молодих батьків, котрі бажають віддати свою дитину у дитячий садок. Тож відкриття дошкільного закладу допоможе молодим батькам швидше знайти роботу, адже не потрібно буде весь день сидіти та доглядати за дитиною.

Також Микола Палійчук побував на будівництві моста котрий з’єднує Міжріччя із сусіднім селом Заріччям. Міст - яскравий приклад використання коштів на об’єкт, який відновлюють після липневої повені 2008 року. На сьогодні, міст довжиною у майже триста метрів готовий на 60 %, для його повного завершення та здачі в експлуатацію необхідно 6,5 млн гривень. От тільки коли вони надійдуть невідомо. В 2009 році роботи виконувалися в борг, жодної копійки в державному бюджеті на дані цілі закладено не було. На 2010 рік держбюджету ще немає, тож невідомо чи з’являтьсяу ньому кошти необхідні для завершення робіт на об’єктах, котрі постраждали під час минулорічної повені. А поки міст стоїть недобудований між селами відсутнє транспортне сполучення, швидка та пожежні машини у разі потреби доїжджають до Заріччя об’їзними шляхами долаючи зайві десятки кілометрів і втрачаючи дорогоцінний час.

Обговорити на форумі