друкувати


Вибори-2010: Оцінка від ЦВК – "відмінно"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-12-15 01:10:48
Згідно з вимогами Закону України "Про вибори Президента України" і відповідно до Постанови ЦВК від 27 листопада, було створено окружну виборчу комісію територіального виборчого округу №89, до якого увійшли Коломийський район та місто Коломия. Очолив комісію Іван ГРИГОРУК.

— Іване Васильовичу, що уже зроблено?
— У неділю, 29 листопада, наша комісія провела перше засідання, на якому було прийнято постанови з шести питань порядку денного. Це, зокрема, про розподіл обов’язків, забезпечення комісії приміщенням, транспортом, обладнанням, оргтехнікою. Наступне засідання, четвертого грудня, відбулося за участю членів окружної виборчої комісії, яких по списку є 32. Було затверджено кошторис видатків на 2009 рік, орієнтовний план роботи, ознайомилися з пропозиціями виконкомів сільських та селищних рад, міської ради про утворення звичайних і спеціальних дільниць. Згідно з порядком денним було прийнято відповідні постанови, враховано побажання та зауваження членів окружної комісії. До речі, на кожному засіданні у нас присутні довірені особи кандидатів у президенти, офіційні спостерігачі, представники політичних партій і блоків, мас-медіа. Так що прозорість і відкритість засідань нашої комісії — беззаперечні. Про виконані заходи ми інформуємо ЦВК електронною поштою.

Наступний крок — робота над створенням дільничних комісій та обрання їхніх керівних органів. З цією метою вже відбулися робочі зустрічі із довіреними особами кандидатів у президенти.

— Хто у складі вашої команди?
— Мій заступник, моя права рука — Оксана Якубовська, секретар комісії — Леся Марчук і член окружної виборчої комісії Світлана Филипів, яка була головою окружної виборчої комісії на виборах у 2007-му році. Члени ОВК — це люди, які мають досвід роботи на попередніх виборах, відповідальні, дисципліновані.

— Як ЦВК вам допомагає і як оцінює вашу роботу?
— Зокрема, проведено курси підготовки для системного адміністратора, для голови комісії, для головного бухгалтера. За результатами роботи — щодо режиму, ставлення до обов’язків, виконавської дисципліни, оперативності — маємо від ЦВК оцінку "відмінно".

— Чи звертаються у комісію виборці і з яких питань?
— Так, є звернення. Дехто з виборців не знайшов своє прізвище у державних реєстрах з вини структур, які повинні були забезпечити своєчасне подання такої інформації. Є звернення з приводу створення належних умов, зокрема, забезпечення теплом на виборчих дільницях у місті й районі. На всі зауваження ми стараємося оперативно реагувати — звертаємося до відповідальних осіб органів місцевого самоврядування.

— У чому відчуваєте труднощі?
— У фінансуванні. Вирішуємо організацію певних заходів власним коштом. Але, сподіваюсь, ситуація невдовзі виправиться.

Автор: Вікторія КОХАН, Вільний голос для Коломия ВЕБ Порталу
Обговорити на форумі