друкувати


Молодим завжди у нас дорога…

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-12-15 11:33:34
Четвертий рік поспіль представники молодіжних громадських організацій Івано-Франківська в грудні збираються на Міжнародний молодіжний форум. Цього разу присутні підсумували свою діяльність за 2009 рік та окреслили плани на наступний. На Четвертий молодіжний форум до Калуша прибули представники 27-ми молодіжних організацій Івано-Франківська та гості з Донецька. Упродовж трьох днів активісти на секційних слуханнях обговорювали актуальні для молоді питання.

"У нас прекрасна молодь, вона надзвичайно активна і потрібно тільки сприяння, — запевняє голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус. — Молодь отримала таке сприяння від міської влади і наслідком роботи стало те, що в місті прийнята програма "Молодь Івано-Франківська". В основу цієї програми лягли напрацювання молодіжних організацій, які вони здійснили під час проведення молодіжних форумів", повідомляє ОТБ "Галичина".

Така масштабна зустріч представників молодіжних організацій спонукає юнацтво до громадської діяльності. Тут молоді люди мають змогу не лише обговорити актуальні питання сьогодення, але й визначити напрямки роботи на майбутнє. Цього разу учасники зібрання прийняли нову молодіжну програму на 2011–2015 роки.

"Молодіжні організації себе розвивають, вони активізуються, і якраз це показує, що їхня кількість збільшується на форумі, — говорить заступник начальника міського управління у справах сім'ї, молоді та ґендерної політики Ростислав Микитюк. — Квота кожної організації зменшується, але кількість організацій збільшується. В нас десь 47–48, майже 50 % молоді, яка є активною". На форумі було презентовано 15 визначних подій року, які ініціювали та провели саме молодіжні організації. Крім того, найактивнішим молодим громадським діячам було вручено подяки.

Обговорити на форумі