друкувати


З 15 грудня в Івано-Франківській області стартує операція "Новорічна ялинка"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-12-14 06:22:55
Щороку в грудні-січні Державна екологічна інспекція в області спільно з Івано-Франківським обласним управлінням лісового та мисливського господарства та Управлінням МВС в області проводять операцію "Новорічна ялинка".

Метою проведення операції є виконання заходів по охороні хвойних дерев в передноворічний період: недопущення самовільних рубок, безконтрольного перевезення та реалізації новорічних ялинок, а також притягнення до відповідальності за самовільну заготівлю і реалізацію незаконно зрубаних новорічних ялинок, повідомляє Державна екологічна інспекція в Івано-Франківській області.

Зокрема, будуть організовані мобільні групи і пости, проводитимуться спільні рейди-перевірки на автодорогах, залізничних вокзалах і ринках області за участю працівників держекоінспекції, державтоінспекції, лінійних відділів міліції та лісової охорони області з метою перевірки законності заготівлі, перевезення та реалізації новорічних ялинок. Державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища спільно з лісовою охороною особливу увагу приділятимуть проведенню заходів з охорони хвойних насаджень від самовільних рубок на територіях селекційних плантацій та ділянках особливо цінних та інтродукованих хвойних порід, а також лісових масивів, які межують з населеними пунктами, автодорогами, залізницями, особливо – на територіях природно-заповідного фонду.

Державна екологічна інспекція в Івано-франківській області попереджає: відповідно ст.65 Кодексу України про адміністративні правопорушення, "незаконна рубка і пошкодження дерев... тягне за собою накладення адмінштрафу на громадян у розмірі від 5 до 10 неоподаткованих мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від 7 до 12 неоподаткованих мінімумів доходів громадян". Тобто, громадянину за незаконно зрубану ялинку доведеться заплатити штраф від 85 грн до 170 грн.

Лісокористувачам області відпуск заготовлених ялинок дозволяється тільки при наявності на їх спилі (зрубі) або комлевому стесі відпускного (товарного) клейма з видачею супроводжуючих документів. Єдиним документом на право перевезення новорічних ялинок по території області є товарно-транспортна накладна встановленого зразка з відповідними відмітками відвантажувача, видана лісогосподарським підприємством.

В передноворічний період традиційно буде організовано виїзну торгівлю новорічними ялинками, гілками та композиціями, де ялинки можна буде придбати на законних підставах.

Обговорити на форумі