друкувати


Відбудеться презентація аудіо-посібника виборця для сліпих "Зрячий вибір"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-12-14 04:42:57
14 грудня відбудеться презентація аудіо-посібника виборця для сліпих та слабозорих "ЗРЯЧИЙ ВИБІР", створеного для того, щоб донести до людей з вадами зору інформацію про їхні виборчі права під час виборів Президента України, про учасників цієї виборчої кампанії – кандидатів на посаду Президента, окремі положення з їхніх передвиборчих програм (стосовно питань соціального захисту).

Чи має право незряча людина попросити про допомогу сторонніх осіб при заповненні бюлетеню, яким чином може запросити представників виборчої комісії додому для голосування, чи може попросити новий бюлетень замість зіпсованого, чи передбачається наявність рельєфних трафаретів зі шрифтом Брайля на виборчих дільницях? Хто ті люди, що претендують на посаду Президента України, які їх передвиборчі програми – про це все та багато іншого у цікавій та доступній формі аудіо-книги розповідає посібник "Зрячий вибір".

Аудіо-посібник буде поширено по всій Україні на дисках та розміщено на популярних сайтах та соціальних мережах в Інтернеті.

До створення цієї аудіо-книги її авторів спонукало те, що під час кожної виборчої кампанії багато людей з вадами зору скаржаться на незручності, ускладнення при голосування, які насправді виникають через незнання своїх прав. Крім того, людям з вадами зору менш доступною є інформація про кандидатів, наявна виключно у візуальному форматі. Навіть на офіційному сайті Центральної виборчої комісії програми кандидатів розміщені в форматі PDF, що унеможливлює доступ до них користувачів з вадами зору, які працюють в Інтернеті за допомогою спеціальних голосових програм розпізнання тексту.

В презентації візьмуть участь представники спеціалізованої бібліотеки для сліпих, гімназії-інтернату для незрячих дітей, громадських організації інвалідів, Комітету виборців України, обласної територіальної виборчої комісії, тощо.

Презентація відбудеться 14 грудня о 12.00 годині в прес-центрі "Міст-Харків", за адресою: вул.Мироносицька, 21.

За додатковою інформацією та з питань участі в презентації звертайтесь, будь ласка, до Володимира Носкова: 750-96-62, 0963435555.

"Зрячий вибір" mp3

частина 1 – 39 Мб. http://depositfiles.com/files/g74za3s68

частина 2 – 26 Мб. http://depositfiles.com/files/b7f3anlx7

Одним файлом – 65 Мб. http://depositfiles.com/files/co32bjctt

Обговорити на форумі