друкувати


У центрі Києва з’явиться атракціон–лабіринт "Знайди Втрачений символ"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-12-14 03:00:46
До розмаїття Новорічних та Різдвяних заходів, що традиційно відбуваються у Києві, додасться ще одна розвага – на Хрещатику з’явиться унікальний атракціон–лабіринт "Знайди ВТРАЧЕНИЙ СИМВОЛ". У такий незвичний спосіб видавці книги "Втрачений символ" Дена Брауна вирішили відзначити перший тиждень продажу - роман з'явиться у крамницях 18 грудня.

Видавництво "Клуб Сімейного Дозвілля" (КСД), яке видає український реліз найбільш очікуваної книжки 2009 року, також вирішило підготувати сюрприз і збудувати для любителів головоломок лабіринт, що почнуть зводити поряд ЦУМом на Хрещатику 21 грудня. У лабіринті – він завширшки 10 метрів і 18 метрів у довжину, одночасно можуть знаходитись до півсотні людей.



Лабіринт сконструйований у формі ключа. Таку форму організатори обрали не випадково. Ключ – один із основних символів масонів. Саме про цей таємний орден йде мова в романі Брауна "Втрачений символ". І ще кілька фактів щодо ключів:

– Ключ є символом таємниці та її хранителя, а також збагнення цієї таємниці шляхом масонського пошуку та самовдосконалення. Один із найвідоміших символів масонів – знак Ключ Всезнання. Він означає посвяту і метафізичну можливість входу туди, куди закритий вхід іншим, кому не відкрилась таємниця.

– Спочатку Ден Браун планував назвати свій новий роман "Ключ Соломона". Саме так називається одна із найвідоміших книжок про магію пізнього Середньовіччя – "Clavicula Salomonis".

– Зображення ключа присутнє на обкладинках кількох видань, у тому числі – й від КСД. До речі, обкладинку українського видання Ден Браун схвалив і затвердив особисто.

– Опис зображеного на обкладинці ключа присутній у тексті роману: "Зроблений з чорного листового заліза, він був тонкий та довгий і мав на собі напівстерті позначки".

Зарубіжні експерти і преса відмічають, що найбільш очікувані книжки ще до виходу "у світ" стають бестселерами – адже нині на Заході практикується попереднє замовлення як друкованих, так і електронних версій. Тим не менше, все частіше видавці та книгопродавці усього світу відзначають спеціальними заходами початок продажу найбільш очікуваних книжок. Випустити комп’ютерну гру, влаштувати карнавальну ходу або організувати читання книжки її автором – "бонусний ентертеймент" для фанатів, які стомилися в очікуванні.

У "Клубі сімейного дозвілля" впевнені, що ідею лабіринту оцінять любителі конспірологічних детективів. Щоби наблизитись до втраченого символу, відвідувачі лабіринту мають не тільки здолати його, але і знайти ключі, які наблизять їх до мети.

Лабіринт буде відкрито 22 грудня, він працюватиме до 27 грудня, с 10.00 до 19.00. Вхід вільний.

Подробиці: Тетяна Ландесман, (063) 2222583.

Обговорити на форумі