друкувати


"Енергозберігаючі технології у сучасному житті": Подивимося і погріємося

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-12-14 11:20:30
В Івано-Франківську відбулася виставка "Енергозберігаючі технології у сучасному житті". Її учасниками стали представники вітчизняних підприємств, які випускають новітнє екологічне обладнання для обігріву. Виставка працюватиме протягом двох днів в приміщенні обласної "Просвіти".

За темпами і якістю випуску енергозберігальної продукції місто Івано-Франківськ займає перше місце в Україні. На виставці представлено найрізноманітніші альтернативні та економні, а головне — економічно ощадні та вигідні джерела вироблення теплоенергії, які можуть використовувати і на підприємствах, і в житлових приміщеннях. Організатором виставки є Івано-Франківський міськвиконком, повідомляє ОТБ "Галичина".

"Ми вирішили провести перед новим роком з тим, щоб наша промисловість, в основному міста, показала, що вона виробляє на ринку енергозбереження", — говорить начальник управління економічного та інтеграційного розвитку Івано-Франківського МВК Богдан Білик.

Він також зазначив, що виставка відбувається згідно з програмою енергозбереження в Івано-Франківську, прийнятою сесією міської ради. Влада міста зобов'язалася максимально сприяти підприємцям Івано-Франківська, які виготовляють енергозберігальні прилади. "Якщо керівник малої чи великої фірми цікавиться, як зекономити кошти на витрати газу, тут для нього є дуже багато помічних речей", — запевняє заступник голови Івано-Франківська Ярослав Яцишин.

Пропозиція місцевих виробників у сфері енергозберігальних технологій висока, але попиту, на жаль, немає. Підприємці відзначають, що їхня продукція не цікавить широкий загал. Вони переконані, що тільки суттєве підвищення рівня життя в Україні зможе посприяти активізації вітчизняних ринків збуту.

Обговорити на форумі