друкувати


Даєш меблі для калуських шкіл

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-12-14 11:17:26
На черговому засіданні виконавчого комітету Калуської міської ради розглянули питання про підготовку навчальних закладів управління освіти до нового 2009-2010 навчального року та забезпечення їх роботи в осінньо-зимовий період.

За словами начальника управління освіти Любові Максимович, протягом літа в освітніх закладах міста було проведено значний обсяг робіт, усі вони були підготовлені до початку нового навчального року. На капітальні ремонти з міського бюджету планувалося виділити 930 тис. гривень, на поточні — 67 тис. гривень і 250 тис. гривень — на матеріали. Було розроблено комплекс заходів і плани з ремонту дахів, опалювальних систем, систем водопостачання й водовідведення, заміни вікон та дверей, а також поточних ремонтів. Поточні ремонти виконано силами технічних працівників навчальних закладів. Плани щодо капітальних робіт реалізовані лише частково, станом на 3 грудня їх виконано на 400 тис. гривень.

Коментуючи хід підготовки освітніх закладів до навчального року та осінньо-зимового періоду міський голова Ігор Насалик зазначив, що зроблено менше, ніж хотілося. Насамперед тому, що основні зусилля влади і бюджетні ресурси цього року були спрямовані у медицину: ЦРЛ на обладнання отримала близько 5 млн гривень, міська поліклініка — 2,5 млн гривень для проведення розрахунків за комп’ютерний томограф. Рік, за словами міського голови, був архіскладним, тому освіта виявилася дещо обділеною. Але це не означає, сказав Ігор Насалик, що влада забула про освітян і пообіцяв у бюджеті наступного року передбачити по 200-220 тис. гривень на кожну школу. Зокрема, і на придбання по 10 комплектів нових парт для кожної. Питання матеріального забезпечення освіти залишається одним з першочергових для влади міста.

Член виконавчого комітету, депутат обласної ради Микола Полицький поцікався заборгованістю за виконані в освітніх закладах роботи. З’ясувалося, що борг за 2008 рік становить понад 400 тис. гривень, за поточний — 232 тис. гривень. Водночас деякі підприємці, перед якими боргує місто, за словами заступника міського голови з комунальних питань Ігоря Матвійчука, уклали договори купівлі комунального майна і землі, реструктуризували платежі і не дотримуються графіків оплати. У свою чергу міський голова ще раз запевнив усіх присутніх — місто залишить без боргів. І нагадав, що у під’їздах будинків замінили вікна на 5 млн. гривень, деякий час тут також "висіли" борги, а на сьогодні вже всі розрахунки проведено.

Автор: Богдана КАМІНСЬКА, "Дзвони Підгір’я"
Обговорити на форумі