друкувати


Подбаємо про чорнобильців

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-12-14 11:05:36
Попри кризу всі чорнобильські проекти профінансовані у повному обсязі та активно реалізовуються В МНС із нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС відбулися пряма телефонна лінія та брифінг. На запитання та звернення громадян за темою "Стан справ у зоні відчуження та на ЧАЕС" відповідав заступник Міністра МНС Володимир Холоша.

За його словами, в зоні відчуження підтримується стабільна радіологічна ситуація, в плановому режимі ведуться роботи щодо виконання програм із поводження з радіаційними відходами, зняття ЧАЕС із експлуатації та перетворення на екологічно безпечну систему, повідомляє прес-служба МНС.

Стосовно реалізації чорнобильських проектів В.Холоша запевнив: "Уже проводиться експертиза проекту будівництва сховища відпрацьованого ядерного палива, і невдовзі буде поданий до Спеціалізованої державної експертної організації проект нового безпечного конфайнменту". Він розповів, що вже завершено будівництво всіх трьох ЛОТів заводу з переробки твердих радіоактивних ядерних відходів. "Наприкінці першого кварталу наступного року ми плануємо приступити до випробувань заводу та нарешті ввести його в експлуатацію", - повідомив заступник Міністра МНС. В.Холоша наголосив також: "Не зважаючи на кризу, всі чорнобильські проекти профінансовані у повному обсязі, як за рахунок Державного бюджету, так і за кошти донорів".

Обговорити на форумі