друкувати


Зимові канікули в Україні через епідемію грипу можуть бути продовжені

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-12-12 11:59:25
У зв'язку з поширенням захворювання на грип та ГРВІ, зимові канікули у школярів можуть бути продовжені, повідомив міністр охорони здоров'я Василь Князевич.

"Ми уважно стежимо за процесом захворюваності. Увійдемо до зимових канікул і спробуємо їх зробити загальноукраїнським карантином. Якщо треба - продовжимо канікули", - сказав він у Дніпропетровську, повідомляє Освітній портал.

За словами В.Князевича, попередній карантин у навчальних закладах необхідно було продовжити ще на тиждень, тоді "епідемія прошла б легше".

Що стосується оголошення карантину в окремих регіонах, то, за словами міністра, такі рішення приймаються на місцях по розпорядженню головного санітарного лікаря області.

В.Князевич також заявив про необхідність термінового виділення коштів на боротьбу з епідемією грипу та ГРВІ. За його словами, на боротьбу з грипом необхідно виділити не 1 млрд грн, а 4 млрд грн. "Щоб медичні установи країни могли до березня 2010 року мінімально отримати ресурси для боротьби з грипом, необхідно 4 млрд грн", - сказав він.

Міністр упевнений, що Верховна Рада повинна наступного тижня прийняти рішення про виділення коштів на боротьбу з епідемією, оскільки часу дуже мало.

"У січні-лютому у нас бюджету не буде. Необхідно зробити запас на всі регіони. Прогнози на подальший розвиток епідемії грипу неоднозначні", - сказав В.Князевич.

Обговорити на форумі