друкувати


Офіційно! Євро-2012 відбудеться у Києві, Донецьку, Львові та Харкові

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-12-11 05:51:41
Виконавчий комітет УЄФА затвердив чотири українські міста - Київ, Донецьк, Харків та Львів - господарями Євро-2012. Фінал Євро-2012 відбудеться у Києві на стадіоні НСК "Олімпійський".

Ключовим питанням, яке переконало членів Виконкому УЄФА стало виділення українським урядом додаткових коштів на підготовку до чемпіонату.

"Якби українська влада не прийняла це рішення, то Україна могла б бути позбавлена права на організацію чемпіонату", - сказав президент УЄФА Мішель Платіні.

Варто зазначити, що експерти УЄФА ретельно інспектували всі інфраструктурні об’єкти нашої країни щомісяця, а подекуди і частіше. Наша країна знайшла фінансові, організаційні та людські ресурси для втілення проекту Євро на 100%.

Винесенню рішення передувало засідання, яке розпочалося о 9:00 за португальським часом (11:00 – за київським). Члени Виконкому обговорювали вирішальні аспекти справи - їхні аргументи, народжені з об’єктивних висновків експертів, стали вирішальними для винесення вердикту.

Григорій Суркіс виступав перед Виконкомом перед голосуванням. Президент ФФУ наголосив на тому, що Україна здійснила низку важливих кроків назустріч УЄФА і Євро-2012 в рамках європейських стандартів. Незважаючи на втрату часу на початковому етапі підготовки, Україна змогла вибудувати сталу структуру відповідальних за проект організацій на міждержавному, центральному та місцевому рівнях.

Після цього відбулося закрите навіть від президента ФФУ голосування членів Виконкому. Українські аргументи подіяли на УЕФА. На даний момент футбольна Європа повністю довірилася Україні і Польщі, а майбутній чемпіонат вже вийшов із зони ризику.

Таким чином, чемпіонат Європи-2012 відбудеться у Києві, Донецьку, Львові, Харкові (Україна) та Варшаві, Гданську, Познані та Вроцлаві (Польща), повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі