друкувати


Калуш чекає на туристів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-12-11 05:28:52
В рамках проекту "Відкритий туризм: доступність відпочинку на Івано-Франківщині для осіб з особливими потребами" представники управління туризму головного управління з питань туризму, євроінтеграції, зовнішніх зв’язків та інвестицій облдержадміністрації, РТІЦ та ТМО "Братерство" здійснили робочий візит в Калуський район з метою моніторингу туристично-привабливих об’єктів на предмет їх доступності для осіб з обмеженими можливостями та пристосованості для відвідання туристів даної категорії.

Робоча група відвідала музей Калущини, арт-галерею, музей визвольних змагань, готель "Меркурій" (м.Калуш), історико-меморіальний музей Степана Бандери (с. Старий Угринів), музей-оселю родини Івана Франка (с. Підгірки). За результатами моніторингу найбільш зручним та цікавим для відвідування туристами з особливими потребами є історико-меморіальний музей С. Бандери. Експозиція музею розкриває історію національно-визвольної боротьби українського народу, знайомить відвідувачів з життям і громадсько-політичною діяльністю провідника ОУН – Степана Бандери. Біля музею є місце для паркування автомобіля, до входу у музей ведуть два пандуси, один з яких має дещо завеликий кут нахилу. В’їзд в музей та пересування по залах першого поверху є доступним і зручним, повідомляє головне управління з питань туризму, євроінтеграції, зовнішніх зв'язків та інвестицій Івано-Франківської ОДА.

Цікавим і доступним є музей Калущини та арт-галерея, розташовані в центрі м.Калуша біля райдержадміністрації. Поруч є місце для паркування автомобіля. Територія залів простора, переїзди між залами зручні. Вхідні двері достатньо широкі. Експозиція залів складають твори мистецтва, живопису; працюють змінні виставки, зокрема виставка робіт студентів та викладачів Косівського інституту прикладного та декоративного мистецтва та виставка дитячих малюнків. При вході у музей є три сходинки, планується зробити пандус. У м.Калуші передбачається відкриття виставкової зали для творів мистецтва, яка також може бути доступною для відвідування, якщо буде встановлено пандус до входу.

Доступним для відвідування є також новостворений у м.Калуші музей визвольних змагань, який розташовується в одній кімнаті калуської організації товариства "Меморіал". Експозиція зали формується, завершуються упоряджувальні роботи.

Обговорити на форумі