друкувати


Із Канадою Прикарпаттю дружити

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-12-11 05:25:02
Голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації Микола Палійчук провів зустріч з представниками місії з питань розвитку приватного бізнесу Канадського агентства міжнародного розвитку (СІДА). Як йшлося на зустрічі, за роки незалежності України Прикарпаття зуміло налагодити співпрацю не лише з територіально найближчими країнами, але й з далекою Канадою.

ЇЇ представники готові сприяти економічному зростанню та забезпеченню продовольчої безпеки. До речі, Івано-Франківська область виявилась одним з небагатьох регіонів, яким особливо зацікавлена канадська агенція міжнародного розвитку. За словами керівника української програми КАМР Шанталь Лабел в нашому регіоні є потужні можливості для реалізації проектів, котрі пропонує агентство, повідомляє прес-служба Івано-Франківської ОДА.

"Для відбору областей, у яких працюватиме канадське агентство міжнародного розвитку, було кілька критеріїв. Перший - це наявність попереднього успішного досвіду співпраці з організації спільних проектів. В Івано-Франківському українсько-канадському бізнес-центрі і загалом в області їх проведено чимало. Другий критерій - це наявність можливостей для реалізації проектів. Тут вони є, і дуже потужні. Тож згодом на вашому прикладі та досвіді вчитимуться й інші регіони України", - повідомила керівник місії.

На зустрічі також йшлося й про те, що незалежність нашої країни Канада визнала першою. Україна - це одна з 20 країн світу, з якими ця держава тісно співпрацює і надає технічну допомогу. Її спрямовують на реформи в економіці, розвиток демократичного врядування, забезпечення ядерної безпеки. На Івано-Франківщині канадійці активно підтримують розвиток малого та середнього бізнесу. Наразі їхню увагу привернув приватний сектор регіону.

Обговорити на форумі