друкувати


Українців хочуть позбавити безлімітного інтернету

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-12-11 05:03:14
Народний депутат від БЮТ Сергій Терьохін виступив за введення податку на Мережу. Так, у Раді був зареєстрований відповідний законопроект, відповідно до якого вже з 1 січня 2010 р. всі користувачі Інтернету будуть платити мито в розмірі 1% від вартості кожного переданого байта.

Крім того, законопроект передбачає податок в 1% на послуги кабельного ТБ, також оподаткуванню в розмірі 5% підлягає вартість прокатних посвідчень, квитки в театри і кінотеатри, носії інформації, які містять фільми (CD, DVD, Blu-ray).

У відповідь на цю ініціативу 22 грудня 2009 буде проведено мітинг біля Верховної Ради України проти законопроекту Сергія Терьохіна, яким передбачається ввести податок на Інтернет. Один з учасників мітингу вважає, що прийняття даного законопроекту знищить в Україні безлімітний інтернет. Весь трафік буде коштувати згідно з прейскурантом. 1% ніби трохи? Але завтра 1% можна змінити на 3%, потім на 5% і так далі ", - зазначив голова Інтернет партії України Дмитро Голубов, повідомляє Український Бізнес Ресурс.

Обговорити на форумі