друкувати


Тлумач: Нове обладнання для районної лікарні

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-12-10 06:01:52
Вчора у Тлумацькому районі з робочою поїздкою побував начальник управління охорони здоров’я ОДА Любомир Малофій. Разом із заступником голови Тлумацької райдержадміністрації Ігорем Деньковичем вони побували у районній центральній лікарні, де були обговорені питання демонтажу старого рентгенівського обладнання і встановлення нового.

Минулого тижня за сприяння голови облдержадміністрації Миколи Палійчука Тлумацька центральна районна лікарня отримала надзвичайно необхідне обладнання – рентгенівський діагностичний універсальний телекерований комплекс "Індіаскол", повідомляє головне управління правової роботи та внутрішньої політики Івано-Франківської ОДА.

Новітня рентгентно-діагностична установка вартістю понад 650 тис.грн. була вкрай необхідна району, адже старе обладнання має понад 30 років. За словами головного лікаря ЦРЛ, депутата районної ради Івана Бойчука, це питання неодноразово порушувалось на сесіях районної ради, але район не мав достатніх коштів на вирішення цієї проблеми. "Були неодноразові наші звернення до обласного керівництва, каже головний лікар району, а від них - уже до Міністерства охорони здоров’я, і, як результат – Тлумаччина отримала довгоочікувану рентгенівську установку. Почувши про це на нараді, медики вітали новину стоячи і оплесками".

За словами голови райдержадміністрації Василя Сеніва: "Найближчим часом надсучасне рентгенівське обладнання планується встановити в центральній районній лікарні і це стане суттєвою відчутною підмогою для громади району та працівників місцевого закладу охорони здоров’я".

Обговорити на форумі