друкувати


"Конституційно-правовий статус людини і громадянина в Україні"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-12-10 05:03:11
Міжрегіональна науково-практична конференція на таку тему відбулась у Прикарпатському юридичному інституті Львівського Державного університету внутрішніх справ.

Учасники обговорили актуальні проблеми конституційно-правового статусу людини і громадянина в Україні, питання адаптації законодавства щодо прав і свобод людини і громадянина до міжнародно-правових стандартів, конституційних засад прямого та безпосереднього народовладдя, сучасної класифікації прав та свобод людини і громадянина, оптимізації громадянського статусу людини в Україні, ефективних механізмів реалізації прав і свобод людини і громадянина, а також всієї системи гарантій статусу людини в Україні, зокрема, нормативно-правових, організаційних та процесуальних, повідомляє Івано-Франківська ОДТРК.

Це уже друга конференція, в основі якої фундаментальний акт міжнародного рівня — Декларація ООН з прав людини, 61-а річниця якої відзначається в Україні. У Прикарпатському юридичному інституті конференцію проводитимуть щорічно і мають намір добитися її статусу як міжнародної.

Обговорити на форумі