друкувати


Тренінг NATO: Завдання – уявні, результат – реальний!

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-12-10 04:07:24
10 грудня 2009 року у Львові в рамках Програми професійного розвитку Україна-НАТО за сприяння Центру зв’язку НАТО, Центру інформації та документації НАТО в Україні та Управління прес-служби МО України розпочалася активна фаза практичного тренінгу для представників державних силових структур.

У тренуванні, який відбуватиметься з 9 по 11 грудня, беруть участь речники та прес-офіцери інформаційних структур Міністерства оборони України, Державної прикордонної служби, МВС та Внутрішніх військ, Служби безпеки України, МНС та облдержадміністрації. Загалом залучено близько 40 осіб.

Мета заходу – оптимізація міжвідомчих та міжнародних процедур реагування на кризові ситуації шляхом участі у практичних заняттях. Особлива увага приділятиметься ефективності комунікацій, зокрема, наданню своєчасної та точної інформації прес- агентствам та громадськості в кризових ситуаціях.

Захід відбувається у рамках роботи Євроатлантичного координаційного центру реагування на катастрофи (EADRCC). Під час роботи учасники у формі гри-симуляції відтворюють дії з безперервного інформування суспільства, накопичення та аналізу інформації, підготовки відповідної інформативно-консультативної документації в умовах ескалації умовного кризового стану в одному з регіонів України. Завдання є складним і багатопрофільним: серед навчальних питань фігурують реагування на заяви іноземних ЗМІ, зовнішньополітичні процеси тощо.

Завершиться захід у п'ятницю, проведенням фінальної гри-симуляції за темою "Інформування громадськості в кризовій ситуації", та прес-конференцією для представників місцевих ЗМІ щодо результатів навчань.

Автор: Володимир СКОРОСТЕЦЬКИЙ, майор, Регіональний медіа-центр МО України (м.Львів)
Обговорити на форумі