друкувати


Відвертих кримінальників спіймали на тяжкому злочині

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-12-10 04:01:08
Безпосередньо з місця скоєння злочину насильницького характеру у Калуський райвідділ міліції, що на Івано-Франківщині, було доставлено двох раніше засуджених осіб. Двоє зухвалих кримінальників намагалися пограбувати жінок, котрі поверталися додому з роботи. Зловмисники підстерегли потерпілих на вулиці поблизу школи. Щоб заволодіти майном та грошима мешканок Калуша, почали їх лупцювати.

На щастя, крики по допомогу почув хтось з громадян, а вже за півтори хвилини на місце події прибув наряд патрульної служби міліції. Побачивши міліціонерів, зловмисники кинулися врозтіч, однак інспектор патрульної служби Василь Лизень та співробітник муніципального громадського формування "Міська варта" Сергій Срібляк побігли навздогін за кожним. Невдовзі їм на допомогу прибули дільничні інспектори міліції Роман Коршовський та Ігор Відливаний. При затриманні грабіжники чинили опір, проте офіцери міліції зуміли побороти його.

Затриманими виявилися раніше засуджений 28-річний мешканець Калуського району і 29-річний житель райцентру. Перший позаторік звільнився з місць позбавлення волі, де відбував 4-річний термін ув’язнення за крадіжки майна у великих розмірах. За плечима іншого співучасника пограбування 6-річний термін за скоєння згвалтування. Щодо затриманих порушено кримінальну справу, їм пред’являть звинувачення у скоєнні пограбування, поєднаного з насиллям. За подібні злочини Карним кодексом передбачено покарання, пов’язане з позбавленням волі на строк від чотирьох до шести років. За інформацією з Калуського райвідділу міліції, вже встановлено, що обидва кримінальники причетні до інших злочинів.

Автор: Василь Гультайчук, CЗГ УМВС в Івано-Франківської області
Обговорити на форумі