друкувати


Штрафи: На користь бюджету чи порядку?

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-12-09 05:25:47
Минув рік, як в країні запровадили суворіші покарання за порушення Правил дорожнього руху. Штрафи зросли в декілька разів.

Головний підсумок — збережено життя близько 2500 учасників дорожнього руху. Принаймні в цьому переконують працівники Державтоінспекції. Однак з цим не згодні автолюбителі. Вони переконані: на зменшення кількості аварій вплинуло не лише запровадження штрафів, а й фінансова криза. Мовляв, новий закон необхідний був передусім для наповнення бюджету, а не для порядку на дорогах.

Департамент ДАІ МВС України новими штрафами залишився задоволений. За його інформацією, чисельність загиблих у ДТП за цей час зменшилась на 35%. На третину знизилася і кількість травмованих. А ось у водіїв сьогодні багато запитань стосовно рівня безпеки дорожнього руху, а також умов роботи самих інспекторів. Уже наступний рік Державтоінспекція обіцяє присвятити профілактиці аварій та впровадженню мережі відеоспостереження. А ще серйозно візьмуться за майбутніх водіїв. Адже багато на українських дорогах тих, хто має куплені посвідчення водія.

Вільний голос для Коломия ВЕБ Порталу
Обговорити на форумі