друкувати


Івано-Франківськ: Громадський Форум готує звернення до КРУ

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-12-09 03:01:04
Якщо б міська влада витрачала гроші з бюджету за призначенням, то ніякого зростання вартості проїзду не було б!

Про це заявив лідер Громадського Форуму під час програми "Контексти" на телеканалі "3 Студія", повідомляє прес-служба ІФООГ "Громадський Форум Івано-Франківська".

Юрій Соловей відзначив: міська влада в черговий раз спрямовує свою діяльність на те, аби зробити з нашого міста рекордсмена по тарифах в Україні. "Ситуація з встановленням вартості проїзду на рівні 2.00 грн. є неприпустимою для Івано-Франківська, - зазначає громадський діяч, - адже необхідності такого суттєвого підвищення ціни проїзду не було і немає. Цього року 13,5 мільйонів гривень передбачено у міському бюджеті для компенсації витрат перевізників за транспортування пільговиків". Як зазначив голова Громадського Форуму, ці гроші надходять у міський бюджет з державного у вигляді субвенцій (попередньо передбачених для компенсації проїзду пільговиків), і якщо б міська влада направила їх безпосередньо приватним перевізникам, то можна було б уникнути будь-якого зростання вартості проїзду у громадському транспорті.

Тож, проблема з нерентабельністю маршрутного транспорту, в першу чергу, виникла через те, що заздалегідь передбачені в бюджеті фінансові ресурси до приватних перевізників просто не дійшли. "Міська влада ці гроші розподіляє в ручному режимі, і вони йдуть незрозуміло куди!" - заявив лідер організації. Саме тому, юристи громадської організації готують звернення до Контрольно-ревізійного управління з проханням перевірити фінансову діяльність міськвиконкому.

Разом з тим, Громадський Форум в черговий раз вимагає від міськвиконкому знизити вартість проїзду у маршрутному транспорті саме за рахунок спрямування перевізникам цільових бюджетних коштів (попередньо передбачених, як субвенції для компенсації проїзду пільговиків).

Обговорити на форумі