друкувати


Мельниченко: Литвина замовником вбивства Ґонгадзе

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-12-08 04:24:18
Колишній майор держохорони Микола Мельниченко назвав замовника вбивства журналіста Георгія Гонгадзе. Відповідну заяву Мельниченко зробив в ефірі політичного ток-шоу "Золота булава" на Першому телеканалі.

Відповідаючи на питання ведучої, чи може Мельниченко в прямому ефірі назвати прізвища замовників вбивства українського журналіста, лідер "Громадського руху України" відповів: "Так, я можу. Замовником вбивства Георгія Гонгадзе є голова Верховної Ради України Володимир Литвин".

Сказати, що у присутніх в студії ця заява викликала шок - це нічого не сказати. Коли ведуча поцікавилася у Мельниченка, чи розуміє він те, що після такої заяви можуть послідувати судові переслідування відносно нього, екс-майор Держохорони так само відповів ствердно: "Так, я готовий з'явитися перед будь-яким судом і надати докази".

Мельниченко також заявив, що незабаром буде поставлена остаточна крапка в слідстві і відбудеться це вже в найближчий день (очікується, що з дня на день завершиться ідентифікація голосу на плівках Мельниченка, за результатом якої і буде зроблено висновок).

Раніше голова Верховної Ради, кандидат на пост глави держави Володимир Литвин заявляв, що зі справою про загибель журналіста Георгія Гонгадзе його об'єднує лише колишня робота в Адміністрації президента.

"Моя єдина провина полягає в тому, що я у той час працював в Адміністрації президента", - відзначив Литвин.

Він також висловив надію, що "істина, врешті-решт, буде встановлена, і люди, які це затіяли, за це відповідатимуть", повідомляє Газета.UA.

Обговорити на форумі