друкувати


Коломия приймає змагання з пауерліфтингу (фото)

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-12-08 04:08:51
Протягом наступного тижня Коломия залишатиметься в полі зору прихильників спорту, адже тут проходять змагання на Кубок України з пауерліфтингу-2009, чемпіонат України серед студентів і перший чемпіонат України серед учнів ДЮСШ України.

В суботу пройшла церемонія відкриття, яка зібрала багато глядачів. На спортивному святі були присутні секретар Коломийської міської ради Ігор Граділь, президент федерації пауерліфтингу України Іван Збандут, начальник відділу у справах сім’ї, молоді та спорту міськради Володимир Колесник, представник Міністерства сім’ї, молоді і спорту Сіражутдін Базаєв, президент Івано-Франківської обласної федерації пауерліфтингу та головний суддя змагань Валерій Тимків, представник спортивного комітету Міністерства освіти і науки Олександр Целюра, начальник ФСК "Локомотив" Андрій Ільків.

Знайшли своїх володарок перші комплекти нагород, а всього до 12 грудня їх буде розіграно 19. Гарно розпочали свій виступ коломияни. Ірина Бабурова втретє виборола Кубок України, яка в сумі триборства підняла 380 кг.

Із щасливою Іриною Бабуровою вдалося поспілкуватися під час проходження нею допінг-контролю (найбільшою перепоною для потрапляння пауерліфтингу до олімпійської програми є велика кількість позитивних допінг-проб, тому в Україні активно борються з цим явищем). Переможниці весь час імпонував цей вид спорту, але вона вважала, що такої маленької вагової категорії не існує, в якій вона могла б виступати. На щастя, в житті так стається, що доля дає шанс завжди. Марія Чепіль, запримітивши дівчину, запропонувала все ж спробувати свої сили, і тепер Україна за чотири роки має триразову володарку Кубку України, чемпіонку та призера Європи серед юніорів. Задля досягнення таких результатів Ірина наполегливо працює в залі по кілька годин 5 разів на тиждень.

До Коломиї все прибувають і прибувають нові спортсмени, а дехто вже з приємними враженнями та спогадами покинув спортивну Мекку Прикарпаття, як охрестили Коломию. Загалом же до нашого міста завітає близько 400 пауерліфтерів. Вони представляють всі без винятку області, щоправда через епідемію не кожен спортсмен зміг приїхати. Для визначення переможців працює судівська бригада в складі 30 професійних суддів.

– Коломийська школа пауерліфтингу є чи ненайкращою в світі, – каже Валерій Тимків. – Для цього виду спорту не потрібна велика кількість спорядження, тому він дуже активно розвивається. Цього року скарбниця коломиян поповнилася значними здобутками, які з усмішкою Валерій Тимків перелічував довго... Такого результативного виду спорту в Коломиї мабуть нема. Завдяки таким значним здобуткам, а також великій кількості місцевих кваліфікованих суддів за спільному засіданні Федерації пауерліфтингу України та Міністерства молоді та спорту було вирішено провести чемпіонат та Кубок України з пауерліфтингу саме в Коломиї.

Коломийський поміст приніс Україні вже багато чемпіонів світового рівня. Всім відомі в світі спорту імена Інни Оробець та Василя Оробця, Микола Чабан. Ці люди підготували вже собі гідну зміну, яка розносить славу про Україну далеко за її межами. Іван Збандут зауважив, що тепер пауерлфітинг набирає обертів, як ніколи раніше. Зі Всесвітніх ігор, які є аналогом Олімпійських, наші пауерліфтери привезли 9 нагород з 33, які завоювали спортсмени в 14 видах спорту. Цього року українці стали чемпіонами Європи в командній першості, другими – на чемпінаті світу. Це – історичний момент для українського пауерліфтингу.

Андрій Ільків відзначив дуже приємним той факт, що попри всі негаразди в країні, змагання з пауерліфтингу все ж проводяться та ще й в Коломиї, в рідному ФСК "Локомотив". Зараз в приміщенні ведуться великі об’єми ремонтних робіт, які покликати розширити можливості закладу та дати змогу якісніше проводити тренування з різних видів спорту. В таких умовах було дуже складно підготувати в короткі терміни зал для прийому таких серйозних змагань.





Автор: Оксана РИЖУК, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі