друкувати


Спільно вирішуємо питання працевлаштування інвалідів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-12-08 03:21:23
Напередодні відзначення Міжнародного дня інваліда Коломийським міськрайонним центром зайнятості проведено засідання "круглого столу" на тему: "Соціальний захист осіб з обмеженими фізичними можливостями – турбота спільна".

Учасниками засідання стали роботодавці міста, а саме: відокремлений підрозділ "Коломийська дистанція колії ДТГО", вагонне депо, відокремлений підрозділ "Моторвагонне депо Коломия", КЦПД-Коломийський центр профілактичної дезінфекції, Агрофірма "Прут", ПП "Сем" та 17 осіб з обмеженою працездатністю Коломийщини, повідомляє Івано-Франківський обласний центр зайнятості.

За статистикою в Україні 2,5 млн. осіб офіційно зарахованих до осіб з фізичними та розумовими вадами. Це означає, що майже кожний 20-й громадянин України потребує спеціальної підтримки і не тільки в свята, а щодня і скрізь, де б він не перебував. Проте, це така категорія громадян, яка прагне до зайнятості, бажає бути потрібною країні, суспільству, оточуючим, рідним, намагається, по можливості, реалізувати себе у посильній для них праці і... не бути самотніми.

Служба зайнятості завжди іде назустріч інвалідам, сприяє їх працевлаштуванню, професійній підготовці або перепідготовці, надає психологічну підтримку і розуміння.

Доброзичлива атмосфера за "круглим столом" і бажання допомогти особам з обмеженою працездатністю Коломийщини увінчалися успіхом: безробітного Василя Грабовецького запросили на роботу в агрофірму "Прут" сторожувати, а Олег Кобилянський отримав посаду начальника пожежної охорони в ПП "Сем". Крім цього шість осіб з інвалідністю направлено на співбесіду до роботодавців, доля яких щодо роботи вирішиться найближчим часом.

Справдилися слова-побажання директора Коломийського міськрайонного центру зайнятості Василя Глаголюка (на фото), сказані при відкритті заходу. Інваліди відчули піклування держави, отримали роботу, а значить і певну матеріальну підтримку до своєї пенсії, впевненість у доброму завтрашньому дні.

Обговорити на форумі