друкувати


Коломийщина: Робоча група вивчала доступність турпослуг для людей з особливими потребами

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-12-05 10:59:27
3 грудня в рамках проекту "Відкритий туризм: доступність відпочинку на Івано-Франківщині для осіб з особливими потребами" представники управління туризму головного управління з питань туризму, євроінтеграції, зовнішніх зв’язків та інвестицій облдержадміністрації, Регіонального туристично-інформаційного центру (РТІЦ) та Товариства молодих інвалідів "Братерство" здійснили робочий візит в Коломийський район з метою здійснення оцінки туристично-привабливих об’єктів на предмет їх доступності для осіб з обмеженими можливостями та пристосованості для відвідання туристів даної категорії.

Робоча група відвідала Національний музей народного мистецтва Гуцульщини та Покуття ім. Йосафата Кобринського, музей "Писанка", готель "Коломия" в м.Коломия, громадський музей ім. Мирослава Сірчана в с.П’ядики, садибу "Княжий град" в с.Княждвір, ботанічний заказник загальнодержавного значення "Княждвірський" в с. Нижній Вербіж, сільський краєзнавчий музей та готель "Вербіж" в с.В.Вербіж, готельно-ресторанний комплекс "Край неба", с.Лісна Слобідка, повідомляє головне управління з питань туризму, євроінтеграції, зовнішніх зв'язків та інвестицій Івано-Франківської ОДА.

За результатами проведеного аналізу найзручнішим закладом розміщення є садиба "Княжий град" www.k-grad.if.ua, хоча він і не має спеціальних облаштувань. Зокрема, безпроблемним є пересування по території комплексу, недалеко від об’єкту стоянка для автомобілів, номера проживання розміщенні на першому поверсі, ширина коридору та дверей достатня, туалети доступні. Такі заклади як спортивний та тренажерний зал, більярдна, ресторан, колиба, баня, сауна теж зручні та доступні для користування. Для повної зручності необхідно дообладнати пороги, висота яких перевищує норму 2,5 см.

Найцікавішими музейними закладами та доступними для відвідування туристами з особливими потребами є перші поверхи Національного музею народного мистецтва Гуцульщини та Покуття ім. Йосафата Кобринського (6 виставкових залів) та музею "Писанка" (змінні виставки, майстер-клас з розпису виставки, сувенірна крамниця, www.museum.if.ua), однак, туалети недоступні для користування особами з особливими потребами.

Цікавий реабілітаційний відпочинок пропонується в готельно-ресторанному комплексі "Край неба" www.kraineba.com, де надаються послуги верхової їзди (35 коней гуцульської породи та рисаки).

Доступними для користування особами з особливими потребами є кілька номерів у готелях "Вербіж" та "Край неба", однак вони знаходяться на другому поверсі, тому необхідно додаткове встановлення кнопок виклику при вході та навчання обслуговуючого персоналу навикам поводження з такою категорією туристів.

Цікавим природоохоронним об’єктом є ботанічний заказник загальнодержавного значення "Княждвірський", музей якого та навколишня територія доступні для осіб з особливими потребами за умови встановлення дерев’яного переносного щита (пандуса) при вході в музей та вирішення проблеми вищих від допустимої норми порогів.

Наступна робоча поїздка запланована в Надвірнянський район.

Обговорити на форумі