друкувати


Дайте студентам пільговий проїзд!

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-12-03 01:48:20
Вчора після виступів громадської організації "Громадський форум Івано-Франківська" проти подорожчання проїзду в Івано-Франківську виступили студенти місцевих вузів. Вони про вели акцію "Студентам - пільговий проїзд".

Протестувальники вимагали збереження для них попередньої ціни - 1.50 грн. Упродовж дня під Прикарпатським національним університетом імені Василя Стефаника молоді люди роздавали символічні квитки-заклики, на яких було написати свої побажання владі міста щодо підвищення цін на проїзд. Усі бажаючі могли заповнити квитки та вкинути їх у скриньку.

"Багатьом нашим колегам, зокрема студентам медуніверситету доводиться протягом дня їздити кілька раз у різні кінці міста, бо так розташовані корпуси вузу. То що ж їм тепер робити: бігати пішки і запізнюватися на пари, чи витрачати останню копійку?, - каже організатор акції Андрій Грималюк. - Наразі в Івано-Франківську проїзд став найдорожчим в Західній Україні - В інших містах студенти мають певні пільги на проїзд. Скажімо, в Тернополі є окремі маршрутки, де проїзд для студентів є наполовину дешевшим. У Львові також діє 25-відсоткова студентська знижка на квитки. Навіть в столиці України молодь платить 50 відсотків вартості проїзду за наявності місячного проїзного квитка".

Молодь не переставала обурюватися, адже нова ціна відчутно вдарить по кишенях студентів, де й не так часто є гроші. Хоча окремі юнаки та юнки мовили, що їм однаково, бо гроші дають батьки. Цю нечисленну частину студентства турбує інше: відтепер у приватних маршрутках обласного центру Прикарпаття з 10.00 до 16.00 пенсіонери мають право їздити безкоштовно. "Часом їх набивається стільки, - що й стати нікуди, - невдоволені спудеї. - А ми платимо дві гривні, і хочемо їхати комфортно. Якщо більша ціна, то має бути більший комфорт. Окрім того, проблему можна вирішити, збільшивши стипендію".

Після акції протесту студенти звернулися до влади повернути стару ціну на проїзд, інакше погрожують перекрити вулиці.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі