друкувати


На Прикарпатті почалась підготовка до приписної кампанії 2010 року

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-12-03 01:43:59
В Івано-Франківській області розпочався підготовчий період до проведення приписної кампанії. Нагадаємо, що приписка юнаків, яким виповнюється 17 років протягом всього календарного року, проводиться щорічно. Вона триває три місяці – з початку січня до кінця березня.

– Під час підготовчого періоду всі юні прикарпатці, які мають в цьому році отримати приписне свідоцтво, повинні пройти попередній медичний огляд, на них заводиться особова справа, до якої хлопці вже під час приписної кампанії мають надати цілу низку документів, – розповів начальник відділу обліково-призовної роботи – заступник військового комісара Івано-Франківського обласного військового комісаріату підполковник Ігор Павлюк.

За словами військовослужбовців, приписне свідоцтво в наступному 2010 році отримає близько дев’яти тисяч юнаків. Однак, до війська з них потрапить чи не кожен десятий. Причин цьому кілька. Головні з них: у зв’язку з реформуванням Збройних Сил України значно зменшився призов на строкову військову службу; незадовільний стан здоров’я багатьох молодих людей, зокрема, поширені плоскостопість, сколіоз, низький зір, недобір ваги. Це далеко не повний перелік хвороб, на які страждають 17-річні прикарпатці. Основними причинами того, що у нас дедалі стає менше здорових молодих людей, медики називають низьку пропаганду здорового способу життя та погане медичне забезпечення, особливо у віддалених гірських районах області.

Автор: Тарас ГРЕНЬ, підполковник, Західний інформаційний центр МО України
Обговорити на форумі