друкувати


Івано-Франківщина: Туризм на службі інвалідам

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-12-03 12:29:11
Днями організатори проекту "Відкритий туризм: доступність відпочинку на Івано-Франківщині для осіб з особливими потребами" здійснили робочий візит в Рогатинський та Галицький райони з метою оцінки туристично-привабливих об’єктів на предмет наявності у них облаштувань (пандусів, кнопок виклику) відповідно до потреб осіб з обмеженими можливостями та їх пристосованості для відвідання туристів даної категорії.

Робоча група відвідала санаторій "Черче", мотелі "Еліт-центр", "Оберіг", "Транзит" (м.Рогатин), музейно-туристичний комплекс Рогатина (музей Миколи Угрина Безгрішного, Церква Святого Духа XVI ст.), національний заповідник "Давній Галич" (церкву Різдва Христового, музей архітектури і побуту Прикарпаття, Галицький замок), повідомляє прес-служба Івано-Франківської ОДА.

За результатами проведеного аналізу, можливими для відвідування людьми з особливими потребами є санаторій "Черче", музейно-туристичний комплекс м.Рогатина, церква Різдва Христового, музей архітектури і побуту Прикарпаття. Однак, необхідно провести певні облаштування, які будуть рекомендовані в результаті дослідження.

На основі проведеного моніторингу в рамках проекту буде здійснено відбір туристичних об’єктів та атракцій області, найбільш цікавих та придатних для туризму і відпочинку людей з обмеженими можливостями. Наступна робоча поїздка запланована в Коломийський район.

Моніторинг туристичних закладів області здійснюють представники управління туризму головного управління з питань туризму, євроінтеграції, зовнішніх зв’язків та інвестицій облдержадміністрації, Регіонального туристично-інформаційного центру (РТІЦ) та Товариства молодих інвалідів "Братерство".

Обговорити на форумі