друкувати


У Дніпропетровську відкрито інтерактивний міліцейський театр

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-12-03 11:11:55
За сприяння Організації з безпеки та співробітництва у Європі у Дніпропетровському держуніверситеті внутрішніх справ нещодавно відкрито першу в Україні інтерактивну класну кімнату, за допомогою якої курсантам читатимуть спецкурс із протидії насильству в сім’ї.

Відтепер майбутні міліціонери засвоюватимуть тему насильства у сім’ї з максимальною наочністю. В обладнаному під однокімнатну квартиру класі розігрується сімейна драма — п’яний чоловік ганяє дружину з сином і навіть б’ється. За викликом сусідів приїздить міліція і виконує свої обов’язки. Курсанти разом із викладачем усе це аналізують за допомогою великого екрана, причому з чотирьох позицій. Учасників сімейної драми зіграли місцеві актори, тож усе виглядало напрочуд ефектно та натурально. У подальшому ці ролі виконуватимуть самі курсанти, однак інтерактивну класну кімнату можна назвати справжнім міліцейським театром.

В обласній міліції зазначають, що проблема насильства в сім’ї є вельми актуальною: упродовж цього року правоохоронці Дніпропетровщини притягнули до адміністративної відповідальності (штраф або адмінарешт, згідно ст. 173 – 2 Кодексу України про адміністративні правопорушення) більше тисячі "домашніх тиранів".

Автор: Сергій ДОВГАЛЬ, "Україна молода"
Обговорити на форумі