друкувати


Компанія "УКРНЕТ" і українські знаменитості виступили проти СНІДу

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-12-02 03:46:07
"Не дай СНІДу шанс!" - Закликали зірки української естради на благодійному концерті "SOSстрадание".

1 грудня, у Всесвітній День боротьби з ВІЛ/СНІДом на сцену столичного палацу спорту вийшли Наталя Могилевська, Олександр Пономарьов, Віталій Козловський, дует "Алібі", Міка Ньютон, Лама, Анастасія Приходько, Павло Лі, Джанго, Наталія Валевська, Галліна, Віктор Павлік, Євгенія Власова, Наталія Волкова, дует Дантес & Олійник, Макс Барских, Борис Апрель, групи REAL O, "Гарячий шоколад", "С.К.А.Й.", "Доміно" та інші, не менш відомі виконавці.

"Коли люди дізнаються, що поруч із нами перебуває людина з ВІЛ-позитивним статусом, вони часто відвертаються, вважають його чи не ізгоєм. Хоча на місці цієї людини може опинитися кожен з нас. 1 грудня - День солідарності з ВІЛ-позитивними людьми, але це не означає, що тільки в цей день потрібно відгукуватися про хворих на ВІЛ/СНІД добре. Я звертаюся до всіх жителів нашої країни! Давайте виявимо співчуття, милосердя і толерантність, покажемо цим людям своє добре ставлення, адже найбільша проблема нашої країни - дефіцит любові", - заявив зі сцени директор з розвитку компанії "УКРНЕТ" Тимофій Нагорний.

Українські артисти привернули увагу публіки до проблеми ВІЛ/СНІДу в Україні, адже ця страшна хвороба розвивається стрімкими темпами і щорічно забирає життя декількох тисяч людей. У нашій країні щодня інфікуються ВІЛ 52 людини, і тільки кожен п'ятий з них, знає свій статус. На сьогоднішній день в Україні офіційно зареєстровано 340 тисяч ВІЛ-позитивних людей, а до 2014 року загальна кількість може досягти 820 тисяч осіб, з яких 100 тисяч - діти.

Організатори концерту "SOSстрадание": ООН, Національний інтернет-портал "УКРНЕТ", Комітет з питань протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу та іншим, соціально небезпечним хворобам Міністерства охорони здоров'я України, Німецьке товариство технічного співробітництва (GTZ), Фонд волонтерів України пообіцяли, що ця акція стане щорічною і наступного року вони підготують ще більш масштабні проекти.

"Моя пісня "Real O" присвячена проблемі безпечного сексу. На жаль, українські дівчата ще дуже сором'язливі, тому іноді їм складно запропонувати хлопцеві оберігатися під час сексу. Але в слові "презерватив" немає нічого ганебного, тому що це прояв турботи про себе і улюблену людину", - заявила співачка Наталія Могилевська, завершуючи концерт.

Шоу-програма була настільки яскравою і вражаючою, що глядачі не хотіли йти, особливо після фінального акорду, коли на сцену вийшли вихованці будинків-інтернатів, і виклали запалені свічки у формі "Червоної стрічки" - символу взаєморозуміння і примирення з людьми з ВІЛ-позитивним статусом.







Обговорити на форумі