друкувати


"Універсальний солдат" України

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-12-02 01:20:24
Тимчасово виконуючий обов’язки Міністра оборони України Валерій Іващенко своїм наказом №565 затвердив Положення про Конкурс військово-професійної майстерності "Універсальний солдат".

Головна мета проведення Конкурсу військово-професійної майстерності "Універсальний солдат" полягає у піднятті престижу та популяризації військової служби за контрактом у Збройних Силах України в українському суспільстві, виховання у військовослужбовців національної гідності, духовності й культури, формування почуття патріотизму, вірності військовим традиціям Українського народу, військово-професійної, морально-психологічної та фізичної готовності до захисту Вітчизни, повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

У відповідності до затвердженого положення, Конкурс військово-професійної майстерності "Універсальний солдат" проводитиметься один раз на два роки серед військовослужбовців, які проходять військову службу за контрактом на посадах рядового, сержантського і старшинського складу Збройних Сил України.

Основні завдання Конкурсу полягають у визначенні найбільш професійно підготовлених військовослужбовців, які успішно та ініціативно виконують службові обов’язки, мають організаторські та мистецькі здібності, стимулюванні високого індивідуального рівня бойової та гуманітарної підготовки військовослужбовців, впливі на формування громадської думки щодо престижу військової служби у Збройних Силах України та її рекламування.

Для організації і проведення Конкурсу у Збройних Силах України наказом заступника Міністра оборони України утворюватиметься Організаційний комітет, головою якого за посадою є начальник Головного управління виховної та соціально-психологічної роботи Збройних Сил України. Конкурс проводиться у три етапи серед військовослужбовців чоловічої та жіночої статі окремо. Перший, відбірний, - у військових частинах, військових навчальних закладах, установах та організаціях Збройних Сил України.

Другий, відбірний, – у масштабі командувань видів Збройних Сил України, Командування сил підтримки Збройних Сил України та серед військових частин, підпорядкованих структурним підрозділам Міністерства оброни України і Генерального штабу Збройних Сил України. Третій, фінальний, – серед переможців і призерів другого етапу.

Учасники Конкурсу мають знати обов’язки за займаною посадою, не мати дисциплінарних стягнень протягом року, у якому проводиться конкурс, на високому рівні володіти штатними зброєю, озброєнням і військовою технікою, мати високі показники з бойової підготовки, творчі здібності та вміти використовувати їх під час військової служби. Випробування в конкурсних номінація ґрунтуються на основі програм бойової підготовки, функціональних обов’язків військовослужбовців і порядку повсякденної діяльності у Збройних Силах України.

Переможцем у кожній номінації Конкурсу вважається той учасник, який посів перше місце, лауреатами – учасники, які посіли друге та третє місця. Головною номінацією Конкурсу є номінація "Універсальний солдат", переможцем стає той військовослужбовець, який успішно пройшов всі випробування і набрав найбільшу кількість балів.

Підбиття загальних підсумків Конкурсу та нагородження переможців і лауреатів відбувається в ході фінального етапу Конкурсу. Переможці та лауреати другого відбірного та фінального етапів Конкурсу нагороджуються цінними подарунками, дипломами Міністра оборони України, начальника Генерального штабу – Головнокомандувача Збройних Сил України, командувачів видів Збройних Сил України, командувача Сил підтримки Збройних Сил України, директора Департаменту гуманітарної політики Міністерства оборони України, начальника Головного управління виховної та соціально-психологічної роботи Збройних Сил України. Дипломом учасника Конкурсу нагороджуються всі учасники фінального етапу Конкурсу.

Обговорити на форумі