друкувати


У 80 оаемп понад 400 молодих солдатів урочисто отримали зброю (фото)

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-12-01 04:06:13
1 грудня новий навчальний рік у 80 окремому ордена Червоної Зірки аеромобільному полку 13 армійського корпусу Сухопутних військ ЗС України розпочали із урочистого ритуалу вручення військовослужбовцям призову "Осінь - 2009" штатної зброї та закріплення екіпажів за бойовою технікою.



У ході підготовчого періоду до нового навчального року, який тривав упродовж жовтня, 440 молодих солдатів пройшли адаптацію до військової служби та психологічне вивчення, виконали підготовчу програму у підрозділі молодого поповнення. Згодом, їх було розподілено за штатними посадами у підрозділах військової частини. На цьому тижні 87 молодих воїнів-аеромобілістів було відправлено до навчальних центрів у Десні, Дівичках, Полтаві та Шепетівці для підготовки до виконання службових обов’язків на посадах молодших командирів.

- Вручена вам бойова зброя та техніка має перебувати в умілих, відповідальних та надійних руках. Знати свою зброю та доручену бойову техніку – провідний обов’язок військовослужбовця. Ці знання та уміння виховують відчуття гідності та впевненості, які необхідні кожному захиснику Батьківщини. – підкреслив у своїй промові командир військової частини полковник Віктор Копачинський.

Значну роботу провели воїни-аеромобілісти, аби розпочати новий цикл бойового навчання без зривів та затримок. Зокрема, за словами заступника командира 80 оаемп з виховної роботи підполковника Ігоря Контерука, за час підготовчого періоду особовий склад відновив при казармену навчально-матеріальну базу. Були відремонтовані спортивне містечко та парашутно-десантний комплекс частини. У підрозділах, особовий склад зміцнив знання своїх функціональних обов’язків. Відпрацьовано та затверджено документацію та планування заходів бойової підготовки. Завершено сезонне обслуговування бойової та автомобільної техніки полку.

Під час постановки завдань на новий навчальний період, яка відбулася цього ж дня, був присутній перший заступник командира 13 армійського корпусу полковник Сергій Наєв. Він зазначив, що пріоритетним завданням військовослужбовців 80 оаемп на 2010 навчальний рік має стати якісне виконання заходів бойової підготовки підрозділів, нарощування боєздатності військової частини.

Слід відзначити, що перший польовий вихід у полку відбудеться вже у другій декаді грудня. У полі аеромобілісти вдосконалюватимуть одиночну підготовку військовослужбовців, бойове злагодження відділень, взводів.

Автор: Володимир СКОРОСТЕЦЬКИЙ, майор, Регіональний медіа-центр МО України (м.Львів)
Обговорити на форумі