друкувати


Готуйте кишені, багатодітні!

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-12-01 02:58:48
До кінця року будуть виплачені одноразові винагороди всім матерям-героїням, які отримали це звання в 2009 році.

Протягом грудня цього року мають бути виплачені одноразові винагороди всім матерям-героїням, які отримали це почесне звання в 2009 році. На цьому наголосив Міністр України у справах сім’ї, молоді та спорту Юрій Павленко під час засідання Колегії Міністерства, повідомляє прес-служба Міністерства у справах сім’ї, молоді та спорту.

Юрій Павленко нагадав, що 4 листопада цього року Уряд ухвалив постанову, згідно якої зі стабілізаційного фонду додатково виділено 81137,4 тис. грн для виплати одноразової винагороди жінкам, яким присвоєно почесне звання України "Мати-героїня" в 2009 році, оскільки це звання було присвоєно значно більшій кількості жінок, ніж було передбачено Державним бюджетом коштів на одноразову виплату.

Міністр нагадав, що протягом цього року почесне звання України "Мати-героїня" отримали більше 13 тисяч жінок, ще на близько 1 тисячу кандидаток пакети документів перебувають на опрацюванні, а отже надані кошти повинні повністю задовольнити потребу у виплатах винагороди.

За словами Міністра, перешкоди у виплатах коштів створюються ще й через те, що матері-героїні не встигають оформляти посвідчення, без яких, згідно механізму виплати, не можливо отримати одноразову допомогу. Юрій Павленко зазначив, що фахівці відповідних департаментів Міністерства спільно з регіональними підрозділами відомства мають відпрацювати можливість отримання одноразової допомоги всіма жінками, які отримали цього року звання "Матері-героїні". "Нам треба прийняти рішення і відпрацювати спосіб, щоб протягом грудня виплатити одноразову винагороду всім, кому це звання було присвоєно цього року", – наголосив Міністр, звертаючись до членів Колегії.

При цьому Юрій Павленко також зауважив, що ані в міністерстві, ані в Секретаріаті Президента України немає жодних затримок з опрацюванням пакетів документів на присвоєння звання "Матері-героїні". "В Міністерстві був проведений аналіз якості підготовки документів на присвоєння звань, яку здійснюють в регіонах. В тих областях, які першими і без помилок подавали документи на присвоєння, – питання присвоєння та виплат вирішено позитивно", – зазначив Міністр.

Нагадуємо, згідно семи указів Президента України про присвоєння почесного звання "Мати-героїня" в 2009 році, почесне звання України "Мати-героїня" отримали 13144 жінки. Загалом за період з 2004 по 2009 рік почесне звання України "Мати-героїня" присвоєно 18205 багатодітним жінкам.

З 1 січня 2008 року заснована одноразова винагорода жінкам, яким присвоєно почесне звання України "Мати-героїня". Вона становить десятикратний розмір прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб. В 2009 році сума одноразової допомоги жінкам, яким присвоєно почесне звання України "Мати-героїня", становить 6690 грн.

Обговорити на форумі