друкувати


Вчимося на чужих помилках

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-12-01 01:43:17
Рік тому один з мешканців Долинського району , як мовиться, на власній шкурі відчув усю серйозність ситуації, коли за вчинення незаконного заволодіння чужою автівкою мало не потрапив до в’язниці. 26-річному чоловікові минулося переляком, бо його засудили до покарання, не пов’язаного з позбавленням волі. Відтоді він не давав жодних підстав сумніватися у його запевненнях суду ніколи подібного не вчиняти. Наче за іронією долі, цей долиняни сам став об’єктом посягання на своє майно.

Днями він звернувся за допомогою в міліцію з проханням встановити негідника, котрий спочатку незаконно заволодів "Жигулями" заявника, а потім за кількасот метрів залишив автівку пошкодженою в канаві. Прикметно, що постраждалий прагнув не так покарати зловмисника за пошкодження машини, як за скоєння злочину. Мовляв, у мене є судимість за подібну кримінальну витівку, тож по-справедливому буде, якщо те саме отримає викрадач його машини. В ході проведення оперативно-розшукових заходів працівники долинської міліції встановили особу зловмисника. За обґрунтованою підозрою у вчиненні злочину затримано 24-річного односельця потерпілого. Щодо зловмисника порушено кримінальну справу. Можливо, мине трохи часу і він також дотримуватиметься принципового несприйняття вчинення подібних протизаконних діянь.

Наголошуємо деяким нерозважливим молодим людям, що за незаконне заволодіння чужою машиною карним кодексом передбачене суворе покарання. Поточного року в цьому переконалися окремі громадяни, котрі були затримані саме за такі кримінальні прояви. Останній приклад –витівка одного з мешканців Богородчанського району. 31-річний чоловік, затаївши образу за те, що його свого часу не пригостили сигаретою, вирішив помститися. Скориставшись тим, що машина була незачиненою, п’яний зловмисник сів за кермо і зупинився лише тоді, коли машина опинилася в кюветі. За дві години власник іномарки повідомив про зникнення машини в міліцію. Розслідуючи обставини цієї історії, працівники міліції затримали зловмисника і порушили щодо нього кримінальну справу.

Автор: Василь ГУЛЬТАЙЧУК, CЗГ УМВС в Івано-Франківській області
Обговорити на форумі