друкувати


Івано-Франківськ: Василь Шкляр презентує свій новий бестселер у книгарні "Є"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-12-01 12:20:49
2 грудня Культурно-мистецький центр "Є" запрошує на презентацію роману Василя Шкляра "Чорний ворон. Залишенець", що відбуватиметься на 4 поверсі. Початок – 18 година.

Модератор заходу – Михайло Слабошпицький.

Василь Шляр – володар Гран-прі конкурсу "Коронація слова", літературних премій "Золоте перо", "Спіраль століть", "Золотий Бабай", 1-ї премії Ліги українських меценатів "Ярославів Вал" та інших; автор бестселерів "Ключ", "Елементал", "Кров кажана".

У новому романі, над яким автор працював майже 13 років, висвітлено одну з найдраматичніших сторінок нашої історії – повстанську боротьбу проти окупаційної влади у 1920-х роках. Із глибин забуття виринає містична постать отамана Чорного Ворона, що переміг смерть…

Їх називали бандитами, розбійниками, головорізами й навіть у прокльонах-анафемах забороняли згадувати їхні імена. Щоб вбити в пам’яті упокореної маси ту ідею, за яку повстанці жертвували свої молоді життя. Авжеж, вони стріляли, вішали, палили, нищили – але кого? На їхньому бойовому чорному прапорі напис: "Воля України або смерть". Вони не вийшли з лісу навіть тоді, коли навкруги запанувала чужа влада і вже не було надії на визволення. Вони – залишенці – обрали собі смерть.

Обговорити на форумі