друкувати


Івано-Франківськ: "Є" запрошує

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-11-30 01:47:36
30 листопада Культурно-мистецький центр "Є" запрошує на відкриття виставки київської художниці Євгенії Васильченко "Настрій ХХІ століття", що відбуватиметься на 5 поверсі.

Початок – 16 година.

Тривалість виставки: 30 листопада – 20 грудня.

Вхід - вільний.

Закінчивши Київський полiтехнiчний iнститут за фахом інженер-конструктор оптичних та оптико-електронних приладів, Євгенія Васильченко порвала всі свої конспекти. І — почала малювати. На її домашній полиці вже нагромадилося безліч робіт: графіка, акварелі, колажі, карикатури і листівки, зроблені вручну. Вона не дає назв своїм роботам, оскільки вважає, що кожна людина все одно добирає свої слова. Оцінити переваги такого підходу й потрапити до світу художниці можна буде на персональній виставці графічних робіт Євгенії Васильченко "Настрій XXI сторіччя".

"Малюнки Євгенії Васильченко є відображенням її снів, її незвичайного бачення. Це метафізичні картинки, де відчуття перетворюються на символічні образи. Космос у її малюнках не десь далеко, він тут, поряд. Він починається з якої-небудь буденної деталі, забутого дитячого переживання, після уважного погляду у вікно.

І тоді відчиняється інше вікно – в інший світ, яким можна, розкинувши руки, медитативно подорожувати, відкриваючи його для себе. А потім за допомогою художньої уваги й майстерності поділитися своїми враженнями з іншими. Що і зробила Євгенія. На наш погляд – досить переконливо і цікаво."

Обговорити на форумі