друкувати


Іпотека відродиться не раніше другого кварталу 2010 року

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-11-24 04:08:34
Іпотечні кредити з’являться в Україні ще у першій половині наступного року. Проте дешевими ці позики не будуть. Наразі під заставу житла дають гроші лише 11 банків під 25-28% річних. Поки що ніхто із серйозних кредиторів не озвучив наміру відновлювати масову іпотеку.

Ресурси — дорогі, позичальники — ненадійні. За най-оптимістичнішими прогнозами, повноцінна іпотека почне працювати не раніше ніж у другому кварталі наступного року.

Банки планують відродити іпотеку в другому кварталі наступного року. У фінустанов просто немає іншого виходу: якщо банківська система не розпочне активне кредитування в найближчі півроку, більшості закладів доведеться згорнути свою діяльність

Для UBR коментує Олена Домоз, начальник департаменту управління ризиками: "Іпотека — це довгострокові ресурси. Якщо на сьогодні ми з вами не готові розмістити депозит у банку більш ніж на рік, то як же банк візьме гроші, щоб профінансувати, допустимо, вашого друга чи подругу щоб він взяв іпотеку більш ніж на рік", повідомляє Український Бізнес Ресурс.

Обговорити на форумі