друкувати


Рятувальники МНС вчилися надавати першу долікарську допомогу потерпілому

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-11-23 03:13:54
Бурхливий розвиток цивілізації не тільки значно покращив умови життя та розвитку людського суспільства, але й приніс з собою нову загрозу для його існування. Внаслідок багатьох причин - людський фактор, несприятливі погодні умови, несправність обладнання - виникають природні та техногенні надзвичайні ситуації, тому бійцям пожежно-рятувальної служби доводиться працювати в досить непростих умовах, які вимагають від них високого професіоналізму та підготовки.

А до проведення занять з різних видів службової підготовки, зокрема і медичної, залучають компетентних фахівців, повідомляє Центр пропаганди ГУ МНС в Івано-Франківській області.

Як відомо, першими потрапляють в епіцентр пожежі чи будь-якої надзвичайної ситуації бійці пожежно-рятувальних підрозділів. Доволі часто саме їм доводиться рятувати життя людей, і, якщо вимагає ситуація, надавати потерпілим першу долікарську допомогу. В таких випадках потрібно не гаяти ані хвилини, адже від правильного надання першої медичної допомоги залежить життя людей.

На заняттях з медичної підготовки, які проходили на базі першої самостійної державної пожежної частини міста Івано-Франківська працівник Мальтійської служби допомоги Леся Гунчак вкотре пригадала рятувальникам, як правильно визначити стан потерпілої людини та яку допомогу потрібно надати ще до приїзду медичних працівників. На прикладі манекену фахівець продемонструвала, як правильно надавати допомогу потерпілій людині та наголосила на тому, яку важливу роль відіграє фактор часу. В ході занять бійці МНС мали змогу закріпити свої теоретичні знання.

Обговорити на форумі