друкувати


Коломия: Навчання відновлюється в умовах карантину

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-11-21 03:01:54
"Біда навчила..." - такі слова прозвучали сьогодні з вуст Ігоря Граділя, секретаря Коломийської міської ради. І справді в ці важкі для всього суспільства часи всі згуртувалися і оперативно приймали рішення та працювали на благо всіх. Прикладом цього стала проведена позачергова нарада між освітянами, лікарями та владою.

Про епідеміологічну ситуацію в місті доповів присутнім головний державний санітарний лікар Коломийського району, Михайло Микитюк. Хоча рівень звернень громадян до лікарів зменшився, але наголосив Михайло Михайлович на тому, що ми знаходимося в умовах епідемії. На сьогоднішній день Коломия перебуває за епідеміологічним порогом, який перевищує в 2,7 рази.

Ірина Садов’як, головний лікар центральної районної лікарні, назвала такі цифри: 16929 хворих по місту і району на сьогоднішній день, з яких 967 людей госпіталізовано. На жаль, три людини померло та ще дві жінки знаходяться вкрай важкому стані.

Лікарі вже призвичаїлися діяти за комплексним планом по боротьбі з ГРЗ та грипом, який дав свої результати. Івано-Франківська область вже знімає з себе тотальний карантин і діє вказівка обласної надзвичайної протиепідеміологічної комісії вирішувати питання продовження позапланових канікул та відпусток локально. Такою ж інструкцією керуються Львівська та Тернопільська області, в яких пік захворюваності вже минув.

Школи та інші навчальні заклади, як планувалося, відчинять свої двері 23 листопада для спраглих до знань учнів, але за умови, що дитина прийде здоровою. Наказом головних лікарів до кожної школи буде направлено по одній медичній сестрі, яка на місцях діагностуватиме хворих дітей, недопускаючи їх за шкільні парти. Дітей, які відчуватимуть слабкість та проявлятимуть ознаки хвороби негайно локалізують у виділений кабінет до прибуття лікарів та батьків.

Лікарі ще раз наголосили про необхідність дотримуватися санітарних вимог та рекомендували ще ряд заходів, які зменшать ймовірність інфікування вірусом.



Автор: Оксана РИЖУК, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі