друкувати


Італія: Знайдено два пальці і зуб Галілео Галілея

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-11-21 10:26:11
Колекціонер придбав на аукціоні "невстановлені предмети у дерев'яній скриньці XVII століття", які виявилися частинами тіла італійського вченого Галілео Галілея. Наступного року частини тіла італійського вченого Галілео Галілея можна буде побачити в Музеї історії науки у Флоренції.

У скриньці були виявлені зуб два пальці правої руки вченого. Ці частини, а також ще один палець і хребець, були відокремлені від трупа під час похоронної церемонії в 1737 році (через 95 років після смерті вченого).

Муміфікований палець і хребець з того часу зберігаються в музеях Флоренції і Падуї. Решта частин тіла переходили від одного колекціонера до іншого, поки не зникли в 1905 році

Як повідомили представники Флорентійського Музею історії науки, сумнівів у достовірності переданих частин тіла вченого немає. У 2010 році вони будуть виставлені в Музеї історії науки, коли він відкриється після ремонту. Тоді ж музею планують привласнити ім'я Галілея.

Знаменитий фізик і астроном помер у 1642 році в Тоскані. Через те, що наукові відкриття Галілея суперечили християнським догматам, Римсько-католицька церква протягом 95 років не дозволяла поховати його в сімейному склепі Флорентійської базиліки Санта-Кроче, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі