друкувати


Остаточний вирок: Лазаренка засуджено на 8 років

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-11-19 04:32:22
Суд Північного округу штату Каліфорнія ухвалив остаточний вирок у справі колишнього прем'єра України Павла Лазаренка. Скандальному українському екс-прем'єру у США винесли остаточний вирок: більше 8 років йому доведеться відсидіти у в'язниці.

Лазаренко засуджений до 97 місяців позбавлення волі. Як повідомив адвокат Борис Філатов, який представляє інтереси одного зі свідків, суддя Чарльз Р. Брейєр не взяв до уваги аргументи захисту Лазаренка.

Зокрема, суд не зарахував у строк ув'язнення перебування Лазаренка під домашнім арештом і не взяв до уваги заяву адвокатів про його поганий стан здоров'я.

Нагадаємо, що попереднім рішенням суду Лазаренко був засуджений до 108 місяців позбавлення волі. У новому засіданні суд врахував зразкову поведінку ув'язненого за ґратами і відсутність скарг на нього з боку тюремної адміністрації.

Водночас сам Лазаренко нещодавно висловлював впевненість, що з нього знімуть усі звинувачення. Скандальний екс-прем'єр навіть заявив, що готовий повернутися в українську політику.

Утім, міністр внутрішніх справ України Юрія Луценко у відповідь на ці слова наголосив, що заарештує Лазаренка, як тільки той прилетить до аеропорту "Бориспіль".

Нагадаємо, Павло Лазаренко перебував під арештом у США з березня 1999 року. У 2003 він був звільнений під заставу.

В серпні 2006 року окружний суд американського міста Сан-Франциско засудив Лазаренка до 9 років ув'язнення і штрафу в 10 мільйонів доларів за відмивання грошей та низку інших махінацій.

Поки тривали слухання в апеляційних судах Лазаренко залишався під домашнім арештом у своїй квартирі в Сан-Франциско , повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі