друкувати


М'ясо в Україні дешевшає

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-11-19 04:07:12
Зниження попиту на м'ясо і м'ясопродукти в Україні змушує виробників м'ясної сировини скорочувати закупівлю живої худоби на забій і знижувати закупівельні ціни, повідомляє Український клуб аграрного бізнесу (УКАБ).

Згідно з повідомленням УКАБ, за останній місяць закупівельні ціни на велику рогату худобу в живій вазі знизилися приблизно на 0,2-0,6 гривні за кілограм - до 9-10,3 гривні за кілограм (з ПДВ і оргвитрати), свинина 2-ий категорії подешевшала на 2-2,3 гривні за кілограм, до 15,5-16,5 гривні за кілограм.

"Закупівельні ціни на м'ясо на кістці знизилися настільки, що для багатьох переробників забій став економічно необгрунтованим", - говориться в повідомленні з посиланням на експерта по м'ясу і м'ясопродуктах асоціації УКАБ Єлизавета Святківська.

За її словами, ряд невеликих боєнь, які спеціалізуються на виробництві яловичини на кістці, призупинили роботу, чекаючи стабілізації цін.

Нагадаємо, днями громадські організації АПК закликали керівництво країни ввести обмеження на імпорт м'ясної сировини в країну. Згідно з їх даними, за 10 місяців поточного року Україна імпортувала 350 тисяч тонн м'ясної сировини, переважно низької якості, що призвело до зниження внутрішніх цін, повідомляє Український Бізнес Ресурс.

Обговорити на форумі