друкувати


Друга хвиля свинячого грипу очікує Україну на Новий рік

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-11-19 03:53:12
В Україні упродовж останнього тижня спостерігалася стабілізація ситуації щодо захворюваності на грип і гострі респіраторні вірусні інфекції у цілому по Україні та у десяти контрольних містах.

Як повідомили у прес-службі Міністерства охорони здоров'я, за відповідний період зафіксовано понад 1 млн. 400 тис. випадків захворювань. Динаміка за минулий тиждень засвідчила деяке уповільнення темпів поширення захворювань. Наприклад, 10 листопада за добу захворіли приблизно 90 тисяч чоловік, 11 листопада - приблизно 70 тис., 12 листопада – 61 тис., 13 листопада – 55 тис., 14 листопада – 38 тис., 15 листопада - 17 тис.

Зменшення кількості хворих у вихідні дні фахівці пояснюють традиційним зниженням кількості звернень у поліклініки. Зокрема, станом на 16.11.2009, за допомогою звернулися 36 тисяч хворих. За даними Оперативного штабу, на сьогодні епідпоріг не перевищений у 5 регіонах.

Крім того, карантинні заходи для школярів і дітей дошкільного віку дали позитивний результат: у більшості регіонів епідпоріг серед цих вікових груп не перевищений.

У той же час у прес-службі повідомили, що днями в Мінохоронздоров'я України відбулася нарада з санітарними лікарями всіх областей України, де була вироблена тактика щодо подальшого застосування протиепідемічних заходів.

Разом з тим, заступник головного державного санітарного лікаря України Людмила Мухарська зазначила, що, за прогнозами епідеміологів, друга хвиля епідемії грипу A/H1N1 Каліфорнія можлива орієнтовно наприкінці 2009 р. – у січні 2010 р. Третю хвилю чекають восени 2010 р, повідомляє forUm.

Обговорити на форумі