друкувати


"Ігристі" вина: Мінімум 25 гривень

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-11-19 03:02:04
Українські виробники ігристих вин мають намір ініціювати підвищення мінімальної роздрібної ціни на ігристі й шампанські вина до 25 гривень. "Річ у тому, що особливо на ринку ігристих вин присутні багато тіньових гравців.

Щоб убезпечити себе і споживача від неякісної продукції ми хочемо встановити мінімальну ціну і на ігристі вина. Сьогодні мінімальної ціни як такої не існує. Можна купити пляшку шампанського і за 18 гривень, але, ми розуміємо, що це не справжнє шампанське", - прокоментувала рішення UBR Юлія Комарова, директор з маркетингу "OREANDA".

Нагадаємо, що раніше Кабінет міністрів установив мінімальні роздрібні ціни на вино та винні напої у розмірі 12 гривень за пляшку об'ємом 0,7 літрів в скляній тарі і 12 гривень за літр в іншій тарі з 1 грудня. Про це говориться в постанові Кабміну № 1186 від 29 жовтня. Крім того, встановлена мінімальна роздрібна ціна на рівні 13 гривень за одиницю на інші зброжджені напої, їх суміші та суміші зброжджених і безалкогольних напоїв.

Для реалізації планів вітчизняні виробники заявили про створення профільної асоціації, яка б захищала їхні права і відстоювала інтереси, про це йдеться в повідомленні Київського заводу шампанських вин "Столичний" (КЗШВ). "Створення асоціації виведе відносини між виробниками на новий рівень, закріпить їх ринкові позиції і відкриє нові перспективи для розвитку галузі", - коментує рішення заступник директора з продажу та маркетингу КЗШВ Юрія Наумчук.

Офіційне оголошення про створення асоціації відбудеться у грудні поточного року, повідомляє Український Бізнес Ресурс.

Обговорити на форумі